Haber

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı: Kalıcı konutlar yapılana kadar Hatay’a hizmet vereceğiz

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta arka arkaya iki büyük deprem meydana geldi.

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki sarsıntılar 11 şehri yerle bir etti.

Afette ölü sayısı 45 bin olurken, Türkiye tek yürek olarak yaraları sardı.

Tuzla Belediyesi imkanları seferber etti

Tuzla Belediyesi depremin izlerini silmeye çalışırken tüm imkanlarını seferber etti.

Tuzla Belediyesi, deprem bölgelerine iş makinesi, işçi, konteyner, portatif tuvalet, portatif duş ve aşevi gibi hizmetleri ulaştırarak AFAD ile uyum içinde bölgenin ihtiyacını karşılamaya başladı.

Başkan Şadi Yazıcı inceledi

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi’nin Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kuracağı konteyner kentin yapılacağı alanı, 4 bin kişiye sıcak yemek üretecek aşevini ve içinde bulunduğu portatif aşevini de inceledi. kırsal kesimlerin ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Lider Yazıcı ayrıca bölgede depremzedelerin yaşadığı çadırkentlere giderek depremzedelerle tek tek sohbet etti.

“160 kişilik bir ekiple buradayız”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı şu sözleri kullandı;

Depremin haberini alan gruplarımız, AFAD’ın ayarladığı uçakla saat 09.00’da Adana Havalimanı’na indi. Antakya bölgesi ve Hatay merkezde saat 11’de çalışmalara başladılar. Hemen ertesi gün yaklaşık 160 kişilik bir ekip, tüm ekipmanlarımız, gruplarımız ve gönüllülerimizle buradayız. Şu anda yerelden takviye edilmiş 80 kişilik bir grubumuz var. Burada 60’a yakın aracımız vardı. Hafriyat makinesinden ambulansa, temizlik araçlarından su deposuna, kırsala çıkabilen arazi araçlarına kadar her türlü araçla buradayız.

“Kalıcı konutlar yapılana kadar burada belediyecilik hizmeti vereceğiz”

Öncelikle çadır kentler kurulacak, ardından konteyner kentler ve kalıcı konutlar kurulacak. Tuzla Belediyesi olarak burada iki konteyner kent hazırlığı yapıyoruz. Üçüncüsünü planlıyoruz. Burada bulunduğumuz alanı düzelttik. Yaklaşık 150 aileyi burada 3-4 gün ağırlayacağız. Kalıcı konutlar yapılana kadar burada belediyecilik hizmeti vereceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu