Haber

TCG Burgazada, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki gücünü güçlendiriyor

Türkiye’nin savunma sanayii yatırımları devam ediyor. Türk Deniz Kuvvetleri, Türk donanmasının Doğu Akdeniz’deki gücünü artırmak için envanterini her geçen gün güçlendiriyor. Son olarak TCG Burgazada, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki gücünü güçlendirme misyonuna başladı. Detaylar burada…

TCG Burgazada Doğu Akdeniz’in güvenliğini sağlıyor!

TCG BURGAZADA’nın Doğu Akdeniz’deki keşif ve gözetleme görevi resmen başladı. Milli Savunma Bakanlığı, eski adı X olan Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Paylaşımında, “Deniz Muhafızı Harekatı’nın ilk gününde SAT komandoları biniş eğitimi verdi.” Sözlerine yer verdi. Paylaşımına eğitimle ilgili görseller de eklemeyi ihmal etmedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TCG Burgazada’nın, 5 Şubat 2024 tarihinde Mersin limanında NATO Müttefik Deniz Komutanlığı Sea Guard 2024-1 Harekatı’nın komutasını devraldığını duyurdu. TCG Burgazada’nın keşif, gözetleme ve devriye görevine başladığını da sözlerine ekledi. Doğu Akdeniz’de.

Türkiye’den kıtalararası savaş gemisi ihracatı! İşte o ülke

TCG Burgazada, MİLGEM Projesi’nin üçüncü gemisidir. Geminin inşasına 17 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda başlandı. Gemi ilk kez 18 Haziran 2016’da denizle buluştu. 99,5 metre uzunluğunda ve 14,4 metre genişliğinde olan geminin 2.400 ton kargosu bulunuyor.

TCG BURGAZADA, 05 Şubat 2024 tarihinde Mersin limanında “NATO Müttefik Deniz Komutanlığı Deniz Güvenlik Harekatı 2024-1” komutasını devraldı.

Bu kapsamda Deniz Güvenliği Harekatı için Doğu Akdeniz’de keşif, gözetleme ve devriye görevine başladı.

Deniz Muhafızı… pic.twitter.com/nfxpnmWSWO

— TC Milli Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) 8 Şubat 2024

TCG Burgazada, aktarma hızıyla, ikmal ve yakıt ikmali olmadan 3 bin 500 deniz mili yani 6 bin 485 kilometre seyir menziline sahip. Ayrıca 10 gün boyunca denizde kalabilme özelliğine sahiptir. Bu sayede saatte 15 knot yani 28 kilometre gibi ekonomik bir hızla 9 günde, 29 knot’un üzerinde yani saatte 54 kilometre hızla 5 günde Aden Körfezi’ne ulaşabiliyor. saat. Ayrıca mühendisler, TCG Burgazada için 10 tonluk helikopter için gerekli platform, hangar ve kapsamlı takviye ekipmanlarını da inşa etti.

Burgazada Korveti, su üstü harbi, denizaltısavar harbi, hava savunma harbi, keşif ve gözetleme, komuta kontrol ve asimetrik savunma harbi görevlerini icra edebilmektedir. Bu sayede Türk donanmasının gücüne güç katacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu