Haber

Xi Jinping: Sürdürülebilir Kalkınma Küresel Sorunları Çözmenin Altın Anahtarıdır

SAN FRANCISCO, 17 Kasım (Xinhua) — Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, sürdürülebilir kalkınmanın mevcut küresel sorunları çözmenin “altın anahtarı” olduğunu belirtti.

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Ekonomi Başkanları Toplantısı çerçevesinde Perşembe günü düzenlenen gayri resmi diyalog ve çalışma yemeğinde konuşan Xi, APEC’in son yıllarda 2040 Putrajaya Vizyonunu hayata geçirdiğini ve Bangkok Biyodöngüsel Hedeflerini güçlü bir şekilde uyguladığını söyledi. -Yeşil (BCG) Ekonomi. Küresel yeşil ve sürdürülebilir büyümeye olumlu katkılar sağladığını söyledi.

Xi, “Mevcut koşullar altında, daha fazla fikir birliğine varmamız ve küresel sürdürülebilir kalkınma amacına daha fazla ivme kazandıracak eylemlere odaklanmamız gerekiyor.” dedi.

İlk olarak BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’nin uygulanmasının hızlandırılmasını öneren Xi, “Kalkınmayı küresel gündemin merkezine koymalı ve herkesin kalkınmaya değer verdiği, tüm ülkelerin iş birliği içinde çalıştığı bir siyasi uzlaşma yaratmalıyız.” dedi.

Çin’in Küresel Kalkınma Girişimi’ni önerdiğini hatırlatan Xi, uluslararası toplum arasındaki sinerjiyi artırmak ve gelişmişlik farklarını ortadan kaldırmak için olumlu çaba sarf ettiklerini söyledi.

İkinci olarak Xi, yeşil kalkınmaya yönelik yeni bir dönüşüm yolunun oluşturulmasını ve bu çerçevede ülkelerin enerji, sanayi ve ulaşım yapılarının dönüşümünü ve iyileştirilmesini ortaklaşa desteklemesi gerektiğini; İşgücünün adil dönüşümünü ve yüksek kaliteli istihdamı teşvik ederek karbon azaltımı, kirliliğin azaltılması, yeşil genişleme ve büyümeye yönelik koordineli destek ve ekonomiDünyanın koordineli bir şekilde ilerleyeceği bir vatan inşa edilmesinin gerekliliğini belirtti.

Üçüncü olarak, iklim değişikliğiyle mücadele için küresel bir sinerji yaratılmasını öneren Xi, ülkelerden küresel iklim yönetişiminde Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’ne uymalarını, ortak ama farklı sorumluluklar ilkesine bağlı kalmalarını ve iklim hedeflerini kendi ulusal amaçları doğrultusunda belirlemelerini istedi. koşullar. Gelişmekte olan ülkelerin finansman, kapasite geliştirme ve teknoloji transferi konusundaki endişelerine çözüm bulmalarını ve Çerçeve Sözleşmesi ile Paris Anlaşması’nın tam ve etkin bir şekilde uygulanmasını desteklemelerini istedi.

Xi, Çin’in yeni kalkınma konseptini kapsamlı bir şekilde uyguladığını, ekonomi ve toplumun kapsamlı yeşil ve düşük karbonlu dönüşümünü teşvik ettiğini ve insanlık ile doğanın uyum içinde bir arada yaşadığı bir vatanın inşasına sürekli katkıda bulunduğunu kaydetti.

Yeşil Kuşak ve Yol Girişimi’ni desteklemek için yeşil altyapı, yeşil enerji, yeşil ulaşım ve diğer alanlarda iş birliğini derinleştirmeye devam edeceklerini belirten Xi, Güney-Güney Kore işbirliğine yönelik özel fon aracılığıyla gelişmekte olan ülkelerin kapasitelerinin geliştirilmesine destek vereceklerini kaydetti. Güney ülkeleri iklim değişikliği alanında.

Xi, temiz ve keyifli bir dünyanın inşasına ve küresel kalkınma topluluğuna daha fazla katkıda bulunmak için tüm taraflarla çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

ABD Lideri Joe Biden başkanlığındaki toplantıda sürdürülebilirlik, iklim ve adil güç dönüşümü temaları ele alındı.

ikizcehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu