Haber

100’den fazla ilaçta fiyat farkı katlanarak arttı

İlaçlarını almak için eczanelere giden bazı hastalar, bir süredir alışılmadık derecede yüksek fiyat farkıyla karşı karşıya kalıyor. Bazı ilaç firmalarının mevzuattaki kamu kurum indirimini uygulamaktan vazgeçmesi sonucunda 100’den fazla ilaçta fiyat farkı katlanarak arttı.

İlaçların ortasında da kanser, epilepsi, göz ve tansiyon ilaçları var. Üstelik hastaların alabileceği eşdeğer bir ilaç da yok.

NTV’den Öykü Tüccar’ın haberine göre Türk Eczacılar Birliği Başkanı Arman Üney, “SGK geri ödeme listesi olan ilaçlar için firmalardan indirim istiyor, firmalar da vermeyi taahhüt ediyor ve bu mevzuat gereği zorunlu bir uygulama. İlaç firmaları bunu uygulamayı reddediyor” dedi.

Arman Üney, “Kronik bağırsak ilacı mesela bir kutudan 500 lira fiyat farkı var. 3 ayda 6 kutu kullanırsa hasta 3 bin lira ödemek zorunda. Bu ilaçların muadili yok yani yani” hasta fark ödemeden başka bir ilaç alamıyor.”

Eczacılar ayrıca hastaların ilaç alırken ağrı yaşadıklarını söyledi.

Erdoğan Şatır, “Normal tansiyon ilacında 300-400 liralık fiyat farkı oluşmaya başladı. Kutu adetlerini azaltıyorlar. ‘Önümüzdeki ay bir kutu alalım’ diyorlar.

Rana Çoruh, “En düşük fiyat 100 liradan başlıyor. Bir hastanın reçetesindeki fark artıyor. Hastalar ilaçlarını almadan gidebiliyor.”

refahiye-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu