Haber

2022’de Hollanda’da en çok sipariş edilen yemek: Türk kapsalon döner zirvede

Döner, Avrupalıların vazgeçilmez lezzetleri arasındadır.

Bunun en güzel örneklerinden biri Hollanda’da kaydedildi.

Avrupa ülkesinde 2022’de internetten en çok sipariş edilen yemek Türk kapsalon döneri oldu.

Kapsalon dönere yoğun ilgi

Patates kızartması, döner, cheddar peyniri, salata ve sostan oluşan bu yemeğin, ülkede yabancıların yaşadığı yerlerden çok Hollandalıların yaşadığı bölgelerde daha çok tercih edildiği belirtildi.

Dönere gösterilen yoğun ilgi, geçtiğimiz yıl online yemek sipariş platformu Thuisbezorgd’un raporuna da yansımıştı.

birinci sırada

Raporda, kapsalon’un ülkenin 12 bölgesinin 7’sinde birinci, bir bölgede en çok sipariş edilen ikinci yemek olduğu belirtildi.

Amsterdam’ın başkenti Amsterdam’da bulunan Hilal Shoarma restoranının sahibi Selahattin Dağaşan, şunları söyledi: “Hafta içi günlük 40-50, hafta sonu 100-120, bazen 150’ye kadar kapsalon satıyoruz.”söz konusu.

Dönerin nasıl yapıldığını anlattı

Dağaşan, Hollandalıların patates ve peyniri çok sevdikleri için capsalon’u sıklıkla tercih ettiklerini belirterek, yemeğin tanımını verdi:

Kapsalon’u hazırlarken önce patatesi pişiriyoruz sonra üzerine eti koyuyoruz. Peyniri etin üzerine koyun ve eritin. Peynir eridikten sonra sosu ve salataları ekliyoruz. Bunlar Hollandalıların gerçekten sevdiği şeyler. Bu yüzden geri tutuluyor.

sevgililer günü favorisi

Dağaşan, 14 Şubat 2022 Sevgililer Günü’nde en çok sipariş edilen yemek olmayı farklı bulduğunu ifade etti:

Sevgilisi olan sevgilisiyle dışarıda yer, yani sevgilisi olmayanın yemeğini, yalnız konut için bir kapsalon ısmarlamışlar demektir. Yalnızlar için yemek.

Yiyenlerin sosları güzel olana gidiyor. Özel mayonez ve sarımsak sosumuz var. Acı sosumuz var. Eritilmiş peynir, patates ve et ile karıştırıldığında çok güzel oluyor.

Gözden kaçırma Lukas Podolski dönercilerin cirosunu depremzedelere bağışladı Haberin Detayları

Hollandalıların yoğun olduğu bölgelerde tercih edilir.

Dağaşan, Kapsalon’un Hollandalıların yoğun olarak yaşadığı Almanya ve Belçika sınırındaki bölgelerde ilk olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

Amsterdam, Rotterdam ve Lahey gibi yabancıların yoğun olarak yaşadığı yerlerde diğer yemekler tercih edilirken, Hollandalıların yoğun olduğu bölgelerde en çok satılan yemeğin kapsalon olduğunu görüyoruz.

Kapsalon’un Hollanda’da en çok tercih edilen iki yemekten biri olduğuna değinen Dağaşan, son yıllarda diğer ülkelerde ve konutlarda da yapılmaya başlandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu