Haber

Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 93. yıl dönümü kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülke gezileri kapsamında Isparta’ya gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende, Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde toplanan protokol üyeleri, öğrenciler ve tören birlikleri, 6 Mart Caddesi’nden 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na yürüdü.

Burada, Isparta Valisi Aydın Baruş, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Kahraman ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, törende yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Isparta’yı ziyaretinin 93. yılını büyük bir onur ve sevinçle kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Türk milletinin Atatürk’ün emrinde kanının son damlasına kadar mücadele ettiğini hatırlatan Başdeğirmen, “O, bugünkü coğrafyamıza kavuştu ve kazanılan şanlı zaferlerle yeni Türk devletinin ve genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilk yıllarından itibaren yurt gezilerine de çıkmıştır.Öncelikle Türk Milletinin iç ve dış tehditlere karşı birlik ve beraberlik içinde yaşaması ve yeni bir Türkiye’nin inşası için canla başla çalışmıştır. söz konusu.

Başdeğirmen, birlik ve beraberlik mesajlarını gittiği her yerde Atatürk’ün verdiği dile taşıdı.

Törene Isparta İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sabri Küyük, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu