Ekonomi

5 Mayıs’ta yapılması planlanan kritik tahıl koridoru tartışması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “5 Mayıs Cuma günü Türkiye, Ukrayna ve Rusya Savunma Bakan Yardımcılarının İstanbul’da meydana gelmesi planlanıyor.”

Akar, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle “gıda krizi” riskini ortadan kaldırma çabalarının yarattığı “tahıl koridoru” uygulamasına ilişkin soruyu yanıtladı.

“Umudumuz, tahıl anlaşmasının devam etmesi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle uzatılan tahıl koridoru anlaşmasının statüsünün sorulması üzerine Akar, Moskova’da gerçekleştirilen dörtlü görüşme kapsamında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile ikili görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Türkiye, Rusya, Suriye ve İran’ın savunma bakanları ve istihbarat liderleri. belirtilmiş.

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ile 18 Nisan’da Kayseri’de boy gösterdiğini hatırlatan Akar, şunları söyledi:

“Tahıl işletmesini de görüşmelerimizde ele aldık. Bu kapsamda teklifimizin her iki tarafça da kabul edilmesi sonucunda Türkiye, Ukrayna ve Rusya Savunma Bakan Yardımcılarının İstanbul’da bir araya gelmeleri planlanıyor. Tahıl işletmesi başta olmak üzere bazı konuların ele alınacağı toplantıda temennimiz, “Tahıl anlaşmasının aksamadan devam etmesinden yanayız. Çünkü bu anlaşma bölgesel barış ve istikrar için olduğu kadar ihtiyaç sahibi ülkeler için de çok değerli. Bu bağlamda tarafların süreyi uzatmaya istekli olduklarını söyleyebiliriz. Dileğimiz bu girişimin sorunsuz bir şekilde yaygınlaşmasıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu