Haber

AK Parti’nin Trabzon ve Kocaeli adayları açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama

Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ın telefon görüşmesiyle katılan Erdoğan, “Değerli hemşehrilerim, İstanbul’dan sizlere en kalbi selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Trabzon aday tanıtım toplantısının çok yoğun geçtiği haberini aldım, inanıyorum ki 31 Mart gecesi de Trabzon büyük bir başarı ile yoluna devam edecektir. çok farklı bir büyüme.”söz konusu.

Erdoğan, “Geriye kalan 53 günde hem ana kademenin, hem kadın kollarının, hem de gençlik kollarının çok iyi çalışacağına eminim. Buna hazır mıyız? O halde durmayın, yolunuza devam edin.”dedi.

Cumhur İttifakı’nın 31 Mart yerel seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç olarak açıklandı.

AK Parti’nin Trabzon ilçe belediye başkan adayları şöyle;

Ortahisar: Ergin Aydın

Akçaabat: Osman Nuri Ekim

Araklı: Hüseyin Avni Çebi

Arsin: İbrahim Küçük

Çaykara: Hanefi Tok

Dernekpazarı: Mehmet Aşık

Düzköy: Selim Çelenk

Hayrat: Mehmet Nuhoğlu

Köprübaşı: Ali Aydın

Maçka: Koray Koçhan

Of: Salim Salih Sarıalioğlu

Sürmene: Hüseyin Azizoğlu

Tonya: Osman Beşel

Vakfıkebir: Muhammet Balta

Yomra: Abdülkadir Özdemir

KOCAELİ ADAYLARI AÇIKLANDI

AK Parti’nin 31 Mart’ta yapılacak Yerel Yönetimler Genel Seçimi için Kocaeli’nin 12 ilçesindeki belediye başkan adayları belli oldu.

AK Parti Kocaeli Aday Tanıtım Toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un katılımıyla Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, seçime 57 gün kaldığını, seçimle ilgili yoğun ve titiz bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

AK Partililerin makamından ziyade davalarına bağlı olduklarını vurgulayan Yavuz, şöyle konuştu:

“Kenara çekilemeyiz, motivasyonumuzu kaybedemeyiz. Biz görevde olsak da olmasak da bu davanın askerleri olarak gece gündüz çalışmaya, Cumhur İttifakı’na omuz vermeye, destek vermeye hazırız. 2000’li yıllarda bize bir kağıt verirlerdi. 2024 hayallerinizi yazmamızı söyleselerdi, “Belki de çok azımız Ayasofya’nın açılacağını yazardı. Bir avukat kardeşimizin duruşmalara başörtülü gireceğini tahmin edemezdik. Başörtülü birinin bugün vali, bakan, savcı, hakim, polis olacağını düşünemezdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye kazandırdığı en değerli şey özgüvendir.”

Bugüne kadar görev yapan belediye başkanlarına katkılarından dolayı teşekkür eden Yavuz, bayrağı devralan adayların elde edilen başarıyı daha da yukarılara taşıyacaklarından emin olduklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da şehre verdikleri sözleri tuttuklarını vurgulayarak, “Gökyüzündeki yıldızlara söz vermeyeceğiz, bu şehri asla popülizmin pençesine teslim etmeyeceğiz. Bu millete hiçbir söz vermeyeceğiz” dedi. Biz bu millete yalan söylemedik, söylemeyeceğiz.” söz konusu.

AK Parti İl Başkanı Şahin Talus da kentte yürüttükleri seçim çalışmalarını anlattı.

Konuşmaların ardından açıklanan ilçe belediye başkan adayları şöyle:

Karamürsel: Mesut Çetinkaya

Gölcük: Ali Yıldırım Sezer

Başkent: Mehmet Yasin Özlü

Kartepe: Mustafa Kocaman

Kandıra: Erol Ölmez

İzmit: Muharrem Tutuş

Derince: İbrahim Şirin

Körfez: Şener Söğüt

Dilovası: Ramazan Ömeroğlu

Çayırova: Bünyamin Çiftçi

Gebze: Zinnur Büyükgöz

Darıca: Muzaffer Bıyık

Aday tanıtım toplantısına AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysal Tipioğlu, Cemil Yaman ve Sadettin Hülagü de katıldı.

TEKİRDAĞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Cumhur İttifakı’nın Tekirdağ ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım programına katıldı.

Kandemir, Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, seçimden sonra Tekirdağ’ı gerçek belediyecilikle buluşturacaklarını söyledi.

Cumhur İttifakı’nın son seçimlerden güçlü bir formla çıktığını belirten Kandemir, “Onlar birbirlerine koltuk teklif ederken, birbirlerine mevkiler yaklaştırırken, kendi aralarında kavga ederken, birbirlerini iterken biz kafa kafaya verip kafa yoruyoruz ve Türkiye için geleceğin nasıl daha iyi olacağını öğrenmek, bu millete hizmet etmek için mücadele ediyoruz.” “Bunun için gece gündüz çalışıyoruz.” söz konusu.

Kandemir, AK Parti’nin gücünü milletten aldığını ve millete hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

CHP’nin eylemlerinin kendilerini şaşırtmadığını belirten Kandemir, şu ifadeleri kullandı:

“Bildiğiniz gibi CHP’de bir genel başkan değişikliği oldu. İlk icraatları ne olacak diye merak ediyorduk. Şehitlerimizin olduğu gün tüm partiler Meclis’te bir araya gelerek bir bildiri imzaladılar. İki parti dışında biri hariç Biri HDP, diğeri CHP. Terör temsilcileriyle bir arada olmaktan korkuyorlar. Önce utandılar, şimdi hiç çekinmiyorlar. Ama milletimizin Mart ayında gösterdiği iradeyi yine onlara göstereceğine inanıyorum. 31, 28 Mayıs ve 14 Mayıs. Milletimiz, ‘Bu ezan sesiyle, bu bayrağın altında hep birlikte yaşayacağız’ diyecek. Kardeşliği derinleştireceğiz.”

Birlik ve kardeşliği, el ele, gönül gönüle kurarak hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Kandemir, şöyle konuştu:

“Gönlümüz millet sevgisinde, aklımız bu ülkenin değerlerindedir. Yönümüz milletin verdiği siyasi harekettir. Milletten ilham alan ama milletin acısını dert edinen siyasi harekettir. Cumhur İttifakı olarak MHP ile el ele verip, gönül gönüle, her ilçeye hizmet için milletin dizinin dibine oturacağız.” “Biz onun masasında onun önünde elbiselerimizi ilikleyeceğiz ve ona hizmet etmeye gayret edeceğiz.”

Açıklanan adaylar şöyle:

Süleymanpaşa Belediye Başkanı adayı Gökhan Hürmet,
Kapaklı Belediyesi Lider adayı Mustafa Çetin,
Ergene Belediyesi Başkan adayı Müge Yıldız Topak,
Çerkezköy Belediye Başkanı adayı Abdullah Öge,
Malkara Belediye Başkanı adayı Gediz Coşkun,
Şarköy Belediye Başkanı adayı Görkem Gökkaya,
Hayrabolu Belediye Başkanı adayı Osman İnan,
Marmaraereğlisi Belediyesi Başkan adayı Hikmet Çet,
Çorlu Belediyesi Başkan Adayı Hakan Sunal

MHP adayının desteklendiği ilçelerden Muratlı Belediye Başkanı adayı İmdat Altıntaş ve Saray Belediye Başkanı adayı Mümin Buluş tanıtıldı.

 

haber-resadiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu