Ekonomi

Hafize Gaye Erkan istifa etti, yeni Başkan Fatih Karahan

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Hesabından bir açıklama yayınlayan Erkan, sözlerini kullandı.

Erkan mesajında, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olma gururunu bana yaşatan Hazine ve Maliye Bakanımıza ve birlikte çalıştığım meslektaşlarıma şükran borçluyum” dedi. Yaklaşık 9 aydır bu görevi yürütüyoruz, her biri gece gündüz büyük bir özveriyle çalışıyor.” Görevi boyunca kendisine destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür etti:

Resmi Gazete’de “görevden alındığı” belirtildi

Erkan’ın istifa kararından yaklaşık iki saat sonra TCMB Başkanlığı’na bugüne kadar Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Fatih Karahan atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararında Erkan’ın “görevden alındığı” belirtildi. “375 Sayılı Kararnamenin ek 35’inci maddesi ve 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci maddesi ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (Vali) Hafize Gaye ERKAN yeterince görevden uzaklaştırılmış olup, Böylece 14.01.2014 tarihinde boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na, 1970 tarihli ve 1211 sayılı Kanun’un 25’inci maddesi ile Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7’nci maddeleri uyarınca Başkan Yardımcısı Fatih KARAHAN atanmıştır. Numara 3.”

Şimşek’in mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaye Erkan’ın mesajından bir dakika sonra, bakanlığının paylaştığı açıklamasında “Değerli hizmet ve katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi:

Yılmaz: Program uygulanmaya devam edecek

Şimşek’in ardından Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan da açıklama geldi.

Yılmaz, hesabından paylaştığı açıklamada

Cevdet Yılmaz ayrıca, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat güçlü siyasi sahiplenmeyle açıkladığı orta vadeli programımız kararlılıkla uygulanmaya devam edecektir.”

Erkan ve ailesiyle ilgili iddialar

Ocak ayında Gaye Erkan’ın babasının TCMB’nin gayri resmi müdürü olarak görev yaptığı ve bankanın sosyal tesislerinin Erkan’ın ailesine tahsis edildiği yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Sözcü gazetesinin haberine göre Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) sunduğu şikâyet dilekçesinde, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın bankaya gayri resmi olarak yönetici olarak atandığını belirtti. İşçilerin işe alınması, işten çıkarılması ve atanması gibi konularda yetkiliydi. iddia etti.

DW Türkçe’ye konuşan bir TCMB yetkilisi, Hafize Gaye Erkan’ın talimatıyla Ankara’daki TCMB Sosyal Tesisi’nin tadilat bahanesiyle kapatıldığını, orada çalışan aşçı ve garsonların tamamen Lider ve beraberindekilerin emrine verildiğini iddia etti. aile.

DW / ET, DA

haber-resadiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu