Haber

Hatay’da deprem anında duran duvar saati enkazdan kaldı

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerden biri olan Hatay’da yıkıntıların ortasında bulunan objeler, afetin acısını gözler önüne seriyor.

Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgeye gelen yerli ve yabancı grupların çabalarıyla yardımlar sürüyor.

Arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra kentte enkaz kaldırma çalışmaları da yürütülüyor ve yıkıntıların ortasında bulunan kişisel eşyalar depremzedelerin alması için açık alana bırakılıyor.

Antakya’da bir binanın enkazından geriye kalan çocuk ve oyuncak bebek fotoğrafları görenleri duygulandırıyor.

Depremin olduğu saat 04:17’de duran duvar saati, görenlere büyük felaket saatini hatırlatıyor.

Binadan üzerine modüllerin düştüğü otomobilin camında depremzedeler tarafından yazılan “Bu binanın 2. katında kedi var” yazısı yine de tüm canlara duyarlılığı temsil ediyor.

İnşaat sırasında çöken binanın önünde “Depreme Dayanıklı” ibaresi bulunan ilan tabelasında “Altınpark 2 Sitesi kaliteli, sağlam, dayanıklı malzemeler kullanılarak yüksek standartlarda tasarlanarak siz değerli sakinlerini bekliyor. konusunda uzman ve profesyonel ekipler tarafından inşa edilmiştir.” metin dikkat çekicidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu