Yaşam

Amasyalı madenciden alkışlanacak hamle! Evini depremzede aileye verdi

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından Türk insanının ne kadar duyarlı ve misafirperver olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Deprem bölgesinde çok sayıda can kurtaran madencilerden Mustafa Keten de örnek bir davranış sergiledi.

Hatay’da eşi ve 3 çocuğuyla birlikte depremde polise yakalanan Gülcihan Yüksel, güçlükle canını kurtaran akrabalarının yaşadığı Amasya’nın Suluova ilçesine geldi.

Kiralık yer bulmakta zorlanan ailenin imdadına arkadaşlarıyla birlikte madenci Mustafa Keten yetişti.

Ofisini depremzedelere açtı

Vardiyayı bırakıp gittiği Adıyaman’da afetzedelerin çektiği acıya tanık olan evli ve 3 çocuk babası Keten, kömürlü araziden kazandığı parayla aldığı apartmanın kapısını evlerine kapanan Yüksel ailesine açtı. kira bedeli istemedi

“Onlar için her gün dua ediyorum”

Kerimoğlu köyünde tek katlı konutta yaşayan Keten ve ailesinin yaptığı jestle duygulanan Gülcihan Yüksel, şunları söyledi:

Çok sıkıldım. yer bulamadım Durumumuzu duyan Mustafa abi evini teslim etti. Eşi Aslıhan yeni evine girdi. Bu çok büyük bir şey. Şu anda çok rahatız. Onlar için her gün dua ediyorum.

“Diğer eksikliklere de yardımcı olmak isteriz”

Afetzedelerin ailesini 16 yıl çalıştığı madendeki kazancından biriktirdiği parayla satın aldığı yeni konutuna yerleştiren 40 yaşındaki Keten, “Biz kira bekleyen insanlar değiliz. Başka eksiklikleri olsa da canımız gönülden yardımcı olmak isteriz” dedi.dedi.

Misafirlerinin evdeki tüm eşyaları gönül rahatlığıyla kullanmasını isteyen Aslıhan Keten, “Onların yerinde biz olabilirdik”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu