Haber

Kumsalda hazine buldular, fiyatı inanılmazdı

Avustralya’nın batısında Hint Okyanusu kıyısındaki Shark Körfezi’nde arama yapan iki arkadaş, 100.000 dolar değerinde bir Buda heykeli buldu. Dünya hazinesindeki eserin Avustralya tarihindeki en eski Çin eseri olabileceği kaydedildi. Parçanın 100.000 $ değerinde olabilecek nadir bir tarih parçası olduğu iddia ediliyor. Leon Dechamps ve Shayne Thomson, 15. yüzyıldan kalma Ming Hanedanı’na ait bronz bir bebek Buda heykelinin Çin İmparatorluğu’na kadar uzandığını doğruladı.

“BUNU ÖĞRENMEKTE ÇOK ŞAŞIRDIM”

Antiques Roadshow’dan Asyalı bir sanat uzmanı BBC’ye verdiği demeçte, parçanın müzayedede 100.000$’a satılabileceğini kaydetti. Ayrıca, bu tür heykelciklerin Buda’nın doğum gününü kutlamak için törenlerde sıklıkla getirildiğini de söyledi. Bay Dechamps Antika Tanıtım Gezisinde, “Bunun Ming hanedanı olduğunu öğrenince şaşırdım çünkü bu onu Avustralya tarihindeki en eski Çin eseri yapıyor”söz konusu.

KUMDAKİ TARİH

Fiona Bruce dedi ki: “Antika tanıtım gezisinde bazı harika nesneleri ve nesneleri görebildiğimiz için çok şanslıyız. Ancak bazen, onu neredeyse bir dünya hazinesi yapan harika bir hikayeye sahip bir öğemiz oluyor” dedi. Emekli WA Müzesi üyesi ve korozyon uzmanı Dr. Ian McLeod, Nine News’e “100 ila 120 yıldan fazla bir süredir Shark Körfezi’nin kumlarına gömülü olan, tartışmasız gerçek bir tarihi nesne” dedi.söz konusu.

KAYNAK: BBC

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu