Teknoloji

Amazon Web Services (AWS), eğitim kurumlarının yapay zeka ve makine öğrenimi kullanarak desteğe ihtiyacı olan öğrencileri nasıl belirlediğini paylaşıyor

Yapay zeka ve makine öğrenimi, zor durumdaki öğrencileri belirleyebilir, erken müdahaleyi etkinleştirebilir ve kişiye özel öğrenme yolları oluşturabilir.

Yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML), öğrencilerin en iyi nasıl öğrendiğine dair içgörüler sağlayarak eğitimi dönüştürüyor. Bireylerin öğrenme süreçlerinin izlenmesini, akıllı ders sistemlerinin (ITS) öğrenci davranışını uyumlaştırmasına izin veren öğrenci modellerinin geliştirilmesini ve öğrenciler hakkında anlamlı içgörüler elde etmek için değerlendirme yoluyla her zaman bilgi toplama becerisini sağlar. Yapay zeka tabanlı değerlendirme araçlarından, eğitimcilerin kişiselleştirilmiş eğitim deneyimleri oluşturmasına olanak tanıyan öğrenme yönetim sistemlerine (LMS) kadar, yapay zeka, eğitim kurumlarının, her öğrencinin başarılı olmasını sağlamak için öğrenme materyallerini bireylerin öğrenme stiline veya düzeyine göre uyarlamasına olanak tanır.

AWS Türkiye Ülke Müdürü Burak Aydın’a göre en değerli şey, yapay zeka ve makine öğrenimindeki gelişmeler, sınıfta kalma riski taşıyan, okulu bırakan veya ekstra takviyeye ihtiyaç duyan öğrencileri tespit edebilen ve böylece duruma erken müdahale. araçların geliştirilmesini sağlar. Eğitim kurumları, en çok risk altında olan öğrencileri belirlemek için akademik performansı, devamı ve davranışı olan mevcut öğrencileri belirlemek için geleneksel olarak geçmiş performans uyarı sistemlerini kullanır. Bu klasik yaklaşımın temel kısıtlılıkları, öğrencilerin bilgilerini geliştirebilecekleri alanların eksik belirlenmesi, değişen öğrenme stillerine uyum sağlamayan durağan bir eğitim yaklaşımı olması ve müdahalelerin çoğu zaman anlamlı bir etki yaratamayacak kadar geç gerçekleşmesidir. öğrencinin eğitimi üzerine.

Bulut, öğrenciler için sorunsuz bir deneyim sağlar ve yeteneklerini ortaya çıkarır

İhtiyaç sahibi öğrencilere daha erken müdahale edilebilmesini sağlamak için yapay zeka ve makine öğrenimine öncülük eden birçok eğitim teknolojisi var. BAE merkezli yazan Alef Education Akıllı öğrenme platformu, uyarlanabilir teşhis testleri ve beyana dayalı bir model içeren hibrit bir değerlendirme ve yanıt sistemi kullanır. Platform, teşhis sorularının zorluk seviyesini gerçek zamanlı olarak ayarlayarak öğrencilerin sınıf düzeyleri ve uzmanlıkları hakkındaki bilgilerini ortaya çıkarır. Alef Education, büyük bilgi kümelerini işlemek için platformu AWS Educate, CloudFront ve RedShift gibi bulut tabanlı teknolojilerle sorunsuz bir şekilde entegre eder ve böylece her öğrencinin becerilerine ilişkin ayrıntılı içgörüler sağlar.

Alef Platformu, element reaksiyon teorisine (IRT) dayalı bir kullanıcı geri bildirim sistemi kullanır ve öğrencilerin soruların zorluk derecesini derecelendirmesine olanak tanır. Bu geri bildirim, okuma veya problem çözme ile ilgili temel sorunları belirlemeye yardımcı olur. Alef Education’ın yapay zeka destekli tahmin modeli, kullanıcı etkinliği, tamamlanan kurslar ve geri bildirim dahil olmak üzere günde 50 milyondan fazla veri noktası toplayarak eğitimcilerin zorlanan öğrencileri belirlemesine ve duruma proaktif olarak zamanında yanıt vermesine olanak tanır.

Bulut, kişiselleştirilmiş içeriği anında sunar

Yapay zeka ve makine öğrenimi, öğrencilerin eğitim yolculuklarında gerçek zamanlı olarak doğru kaynaklara erişmelerini sağlayarak, son derece kişiselleştirilmiş bir eğitim almalarını sağlar. İspanyol dijital eğitim organizasyonu ODILO okullar, üniversiteler, hükümetler ve işletmeler gibi kuruluşları içeren kullanıcılarını zorlayan ve geliştiren özel öğrenme deneyimleri sağlamak için yapay zekayı kullanır. ODILO’nun kapsamlı e-öğrenme Ekosistemleri, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara e-kitaplar, sesli kitaplar, kurslar, dergiler, resimler, eğitim uygulamaları ve filmler dahil olmak üzere çeşitli formatlarda 43 dilde dört milyondan fazla eğitim kaynağına erişim sağlar. Şirketin Sınırsız Öğrenme Ekosistemleri olan akıllı içerik platformları, gerçek zamanlı özel teklifler ve öğrenme planları sağlamak için her kullanıcı hakkındaki bilgileri analiz eder. ODILO’nun Stratejik İştirakler Müdürü Fátima Bigeriego, “Öğrenme deneyimini çok kişisel hale getirerek, alıştığımız öğrenme tekniklerinde bir devrim yaratıyoruz. Akıllı profil oluşturmadan kişiselleştirilmiş öğrenme yollarına kadar, formatı, süreyi, temayı, seviyeyi ve dili kişiselleştirerek kullanıcılara çok çeşitli yapay zeka tabanlı içerik seçimi sunuyoruz. ODILO, geleneksel standart öğrenmeyi geride bırakıyor ve her kullanıcının kişiliğine ve benzersiz öğrenme yoluna odaklanıyor.”

170 milyondan fazla kullanıcı için sorunsuz bir kullanıcı deneyimi oluşturmak üzere bilgileri analiz etmek kolay bir iş değildir, bu nedenle ODILO, gerçek zamanlı olarak her bir kullanıcı kümesinin ve bireyin gereksinimleriyle uyumlu, son derece kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi oluşturmak için akıllı kullanıcı segmentasyonu gerçekleştiren bir yapay zeka hizmetidir. . AWS Personalize dahil 40’tan fazla bulut hizmetinden yararlanır. Bigeriego şunları söyledi: “Ekosistemin tamamı onlarla uyumlu hale geldikçe, eğitimin, dayatmanın ve düzenlemenin ötesine geçtiğini ve kullanıcıların bilme, isteme ve öğrenmeyi seçme gücüne sahip olduğunu tasavvur ediyoruz. Bunu gerçeğe dönüştürmek için gereken devasa bilgi kümelerinin depolama ve diğer hizmetlere erişimi olduğundan, bulut bu yolculukta bir zorunluluktur. Bu bağlamda AWS, en başından beri analitik iş ortağımız oldu ve sosyo-ekonomik geçmişi ne olursa olsun her bireyde yankı uyandıran, en yüksek kalitede eğitimi herhangi bir sürtüşme olmadan erişilebilir hale getirme hedefimizi pekiştirmemizde bizi her gün destekliyor. Her öğrenciye gerçekten kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunarak onların tam potansiyellerini ortaya çıkarmalarını ve olabileceklerinin en iyisi olmalarını sağlıyoruz.”

Öğrencilerin gerginliği azaltmasına, odaklanmayı ve ruh halini iyileştirmesine yönelik araçlar

Bazı eğitim teknolojileri, öğrencilerin eğitim yolculukları sırasında kendilerine daha iyi bakmalarına yardımcı olmak için yapay zeka ve makine öğrenimini kullanır. UniWellbeing,   öğrencilerin gerilimi azaltan, odaklanmayı iyileştiren ve ruh hallerini iyileştiren etkileşimli araçlarla doğrudan akıllı telefonlarından kullanabilecekleri bir dijital platform oluşturdu. Araştırmalar, üniversite öğrencilerinin ortalama bir insandan önemli ölçüde daha fazla zihinsel zulüm yaşadıklarını, ancak zorlansalar bile üniversitelerin sunduğu zihinsel ve duygusal sağlık hizmetlerini kullanmakta tereddüt ettiklerini gösteriyor. Sağlıklı yaşam programları, öğrenci seyahatleri düşünülerek tasarlanmıştır. Platform, öğrenciler için sıkıntılı geçiş dönemlerini belirlemek ve ihtiyaç duyduklarında sakinleştirici nefes egzersizleri veya daha iyi alışkanlıklar oluşturan endişe azaltıcı etkileşimler gibi içerik ve araçları sağlamak için verileri kullanır.

Zihinsel ve duygusal esenlik inanılmaz derecede hassas bir konudur, bu nedenle üniversitelerin ve öğrencilerin güvenini kazanmak en önemli önceliktir. Davranış bilimi ve ruh sağlığında kanıtlanmış prosedürler kullanılarak oluşturulan UniWellbeing platformu, hassas öğrenci sağlığı verilerini korumak, ima edilen düzenlemelerle uyumlu kalmak ve verilerin saf ve güvenilir kalmasını sağlamak için AWS bulut analitiğini kullanır. UniWellBeing CEO’su Hugh Griffiths, “Müşterilerimizi küresel olarak desteklerken ve yeni bölgelere girmenin önündeki engelleri kaldırırken ISO 27001’e ulaşmanın en kolay ve hızlı yolu olduğu için AWS’ye geçtik” dedi.

Öğrenciler dolaylı olarak günlük ruh hallerini, üretkenliklerini ve erteleme ve endişe ile meşgul olma durumlarını rapor edebilirler. Platformun güçlü analiz araçları, öğrencilerin ihtiyaç duydukları içerik ve takviyeleri hızlı bir şekilde almalarını sağlar ve üniversite yöneticilerine sağlık davranışları ve bunların sonuçları hakkında değerli bilgiler sağlar.

Verileri işlemek ve yorumlamak için sürekli gelişen özellikleriyle, yapay zeka ve makine öğrenimini kullanan eğitim analitiği, hangi uygulama veya süreçlerin çalışmadığını ve hangilerinin öğrencileri başarıya götürdüğünü belirleyerek öğrenciler hakkında daha derin içgörüler sağlar. Bu teknolojiler, ihtiyacı olan öğrencilere yardım eli uzatarak kimsenin gözden kaçmadığından emin olur.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberbabaeski.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu