Haber

Avusturya’da sarhoş müşterilerin saatlerini çalan Türk taksi şoförü yakalandı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da alkollü müşterilerden 600 bin euro değerindeki toplam 39 kol saatini çaldığı iddia edilen Türk taksi şoförünün yakalandığı açıklandı.

Kurye Gazetenin haberine göre, konuyla ilgili açıklama yapan polis sözcüsü Philipp Haßlinger, halihazırda 60 kişinin kendileriyle iletişime geçtiğini belirterek, değerli saatlerinin taksi şoförü tarafından çalındığını bildirdi. 33 yaşındaki Türk taksi şoförü, aylarca süren soruşturma ve soruşturmaların ardından bir hafta önce yakalandı. Başlangıçta 39 kişinin saatinin çalındığı söylenirken, polisin yaptığı açıklamanın ardından bir şekilde saatlerinin çalındığını bildiren kişi sayısı 60’a çıktı. Polis, ihbarda bulunan kişilerin saatlerinin çalıntı olup olmadığını doğrulamaya çalışıyor. aynı kişi tarafından çalındı.

İLK HIRSIZLIK 2022 YILININ YAZ AYLARINDA YAŞANDI

Avusturya basınında yer alan habere göre taksi şoförü, son bir yıldır düzenli olarak gece çalışarak, özellikle alkollü müşterileri arabasına bindiriyordu. Haberin ilk kez basına yansıdığı 2023 yılının başlarında polise 22 olay bildirildi ancak taksi şoförü veya taksi hakkında somut bir bilgi elde edilemedi. O dönemde yaşadıklarını anlatan kişiler, taksi şoförü tarafından kendilerine sakız içinde bayıltıcı madde verildiğini anlattı.

Viyana Polisi’nden Martin Roudny, ilk hırsızlığın 2022 yazında meydana geldiğini ve taksi şoförünün şehir merkezinde uygun giyimli, tercihen erkek müşterileri hedef aldığını belirtti. Öte yandan taksi şoförünün yanına giderek taksiye ihtiyacı olup olmadığını soran sarhoşların birden fazlası, gelen aracın aradıkları araç olduğunu düşünerek aslında taksi veya Uber çağırıp taksi şoförünün arabasına bindi. .

ARAÇTAN ÇIKTIKTAN SONRA SOYULDUKLARINI ANLADILAR

Saatleri çalınan kişiler, araçtan indikten sonra soyulduklarını ancak taksi şoförünün fiziki özellikleri, aracın modeli veya plakası hakkında bilgi veremediler.

Ancak bir yılı aşkın süredir devam eden çalışmalar sonucunda taksi şoförü 4 Eylül Perşembe akşamı yakalandı. Polis ekipleri, müşterinin ve söz konusu taksi şoförünün profiline uyan iki kişiyi tespit ederek, araçtan inmek üzere olan müşteriye kol saatinin hâlâ kolunda olup olmadığını sordu. Müşterinin ‘hayır’ demesi üzerine taksi şoförünün üzeri arandı ve cebinde Rolex saat bulundu. Operasyonda bir polis memuru yaralanırken, aranan taksi şoförünün evinde çok sayıda değerli kol saati bulundu. (DIŞ HABER)

doganhisar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu