Haber

Bayburt Üniversitesi öğrencisi Enes Talha Ay milli formayı giyecek

Bilek güreşinde Türkiye şampiyonu olan Bayburt Üniversitesi öğrencisi Enes Talha Ay milli formayı giyecek.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi ve SporFen Bilimleri Bölümü mezunlarından Enes Talha Ay, Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda altın madalya alarak Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye’yi temsil etme hakkını elde etti.

Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası ve Dünya Bilek Güreşi’nde ülkemizi temsil edecek milli sporcunun seçileceği Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 55 kg Büyük Erkekler Sol Kol kategorisinde 22 sporcu arasından altın madalya kazanan Enes Talha Ay Bayburt Üniversitesi Spor Yüksekokulu’nun dünyaya açılan ve üniversite tarihine adını yazdıran bir diğer sporcusu da Championships. yazdırdı. Elemelerde kıyasıya mücadelenin yaşandığı elemelerde rakiplerini birer birer şampiyonluğun dışında bırakan Ay, final müsabakasında da başarılı performansını sürdürerek altın madalyayı Bayburt Üniversitesi’ne getirdi. Altın madalya başarısıyla ülkemizi Avrupa ve dünya klasmanlarında temsil etme hakkı kazanan Ay, 8-18 Haziran tarihlerinde Moldova’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda ve Dünya Şampiyonası’nda giydiği milli formayla bileğinin gücünü gösterecek. Şampiyonalar 24 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde Kazakistan’da yapılacak.

Altın madalyanın ardından duygularını paylaşan öğrenci Ay, “Bayburt Üniversitesi’nin sporcu kişiliği açısından bizlere kazandırdığı en değerli özelliğin bugün farkına varmaktan ve ülkem için çabalamaktan büyük mutluluk duyuyorum. üniversite hayallerimizi hedefe dönüştürmekti.Birçok kişi hayal kurar ama çok azı hedef koyar ve amacına ulaşır.Hayatımda en değerli hedeflerimden birini gerçekleştirmeme vesile olan hocama, hocalarıma ve üniversite yönetimine teşekkür ederim. Bir hayalle başladığım yolculuğum.Önümde hedefe dönüşmüş iki büyük hayalim var.Milli forma ile Avrupa ve Dünya şampiyonluklarının gururunu elde etme hedefi paha biçilmez bir tecrübe olacak.” söz konusu. – BAYBURT

haberihsangazi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu