Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘aday’ açıklaması: Gözler yarınki toplantıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yarın Millet İttifakıGörüşmede cumhurbaşkanı adayının belirlenebileceğini ancak hızlı bir şekilde açıklanmayabileceğini söyledi.

Sözcü Deniz Zeyrek ile konuşurkenKılıçdaroğlu, Nasıl ki ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ metnini, Anayasa taslağımızı belirleyip başka bir tarihte açıklamışsak, cumhurbaşkanı adayımızı belirledikten sonra başka bir tarihte açıklayacağız.”ifadeleri kullandı.

Zeyrek, yazısında şu bilgileri aktardı:

“AK Parti, CHP ve MHP’nin kulislerinde seçimlerin ne zaman yapılacağına dair konuşmaları dinleme fırsatım oldu. Baktım ki seçim tarihinde bir değişiklik yok: 14 Mayıs

Kılıçdaroğlu, TBMM’de yaptığımız toplantıda YSK’nın “Gelemem, gelemeyeceğim” gerekçesiyle bu tarihe itiraz etme hakkının bulunmadığına dikkat çekti. . Kılıçdaroğlu, YSK’dan böyle bir talep gelirse kabul edilemeyeceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı konusunda yarın yapılacak toplantıda adayın belirlenebileceğini ancak hemen açıklanmayabileceğini söyledi.

Nasıl ki ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ metnini, Anayasa taslağımızı belirleyip başka bir tarihte açıklamışsak, Cumhurbaşkanı adayımızı belirledikten sonra başka bir tarihte açıklayacağız.”

haber-narman.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu