Haber

Güzellik merkezi sahibi ve çalışanı, müvekkilinin yüzünde yara izi bırakmaktan suçlu bulundu

Cilt yenileme işlemi sırasında müvekkilinin yüzünde kalıcı izler bıraktığı iddia edilen Ankara’daki güzellik merkezinin sahibi ve işlemi yapan çalışan suçlu bulundu.

Gittiği güzellik merkezinde yaptırdığı işlem sonucu yaralanan 25 yaşındaki Cansu Altunay, merkezden şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine açılan dava, Ankara 69. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada sanık güzellik salonu sahibi sanık Zeliha S.’nin avukatı, müşteki Altunay’ın sağlık merkezindeki işlemden bir hafta sonra rapor aldığını belirterek, vücudundaki yanığın olup olmadığı konusunda yeniden rapor alınmasını istedi. yüz önceydi ya da değildi.

Güzellik salonu çalışanı sanık Ayça A’nın avukatı da, müştekiye işlem sonrası bir dizi önlem alması gerektiği hatırlatılmasına rağmen bu sorumluluğunu yerine getirmediğini iddia etti.

Müvekkilinin avukatı ise cilt yenileme sürecinde sanıkların ihmalkar davranışları nedeniyle müvekkilinin yaralandığını belirterek her iki sanığın da cezalandırılmasını talep etti.

İfadelerin ardından kararını açıklayan hakim, sanıklar Zeliha S. ve Ayça A’ya “taksirle yaralama” kabahatinden verilen 225 gün para cezasının açıklanmasının ertelenmesine karar verdi.

İddianameden

Davanın iddianamesinde müşteki Cansu Altunay’ın 2021 yılında cilt gençleştirme işlemi için Çankaya’daki bir güzellik merkezine gittiği belirtildi.

Altunay’ın işlemden kısa bir süre sonra yüzünün bir kısmında yanık olduğunun belirtildiği iddianamede, müştekinin tekrar gittiği güzellik merkezinden bunun normal olduğu cevabını aldığı kaydedildi.

İddianamede, ağrılarının artması nedeniyle hastaneye giden Altunay’a “işlem sonrası yanlış uygulama” nedeniyle “yanık” teşhisi konulduğuna dikkat çekildi.

Yüzündeki izlerin kalıcı olacağına dair rapor alan Altunay, sağlık merkezi sahibi Zeliha S. ve işlemi gerçekleştiren çalışan Ayça A. hakkında kabahatle suç duyurusunda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu