Haber

Bugün ne oldu? Bugünün Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ve Sosyal Medya Gündemi (7 Mayıs 2023)

7 Mayıs 2023 tarihinde dünyada ve Türkiye’de yaşanan son dakika gelişmeleri ve sosyal medyada en çok konuşulan gündem konularını sizler için derledik.

Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitinginde olaylar çıktı. Ekrem İmamoğlu ve miting alanında bulunanlara bir grup taşlı baskın düzenledi.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Millet İttifakı’nın ardından AK Parti de İstanbul mitingi düzenledi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına göre mitinge 1 milyon 700 bin kişi katıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyası için hazırladığı ve milyonlarca kişi tarafından izlenen reklam sineması için PKK’lı teröristlerden Murat Karayılan’ın montajını yaptı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski savunucusu Hasan Yeşildağ’ın ağabeyi Ali Yeşildağ, “Konuşmasını istemiyorlar, ne yapmaları gerektiğini araştıracaksınız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı’nın İstanbul mitinginde Ali Yeşildağ’ın Youtube’da yayınlanan tezlerine atıfta bulundu. Akşener, “Recep bey Recep Bey… Siz Cumhurbaşkanısınız. Bize küfredeceğinize bu imajı sorgulayalım. Bu milyar doları kim cebe attı? Ali Yeşildağ’ın iddiasına göre sizin cebinizdeydi” dedi. .

Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki saha araştırmalarıyla tanınan Rawest, dört büyükşehirde yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

YSK, 14 Mayıs seçimleri için yurt dışı temsilcilik ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısını açıkladı. Yurt dışı temsilciliklerde 1 milyon 387 bin 945, gümrükte 100 bin 897 olmak üzere toplam 1 milyon 488 bin 842 kişi oy kullandı. Yabancı temsilciliklerdeki oy sayısı 2018 seçimlerindeki oy sayısını geçti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), aylık başlangıç ​​tarihi 30 Nisan’dan önce olup, Nisan ayında gelir ve emeklilik süreci tamamlananların bayram ikramiyelerinin 9 Mayıs’ta ödeneceğini açıkladı.

Millet İttifakı Başkan Yardımcısı Adayı ve İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da yapacağı miting öncesi Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle meydan trafiğe kapatıldı. İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i etiketleyerek, “Bu terbiyesizliğin kara lekesini ömrünüzün sonuna kadar taşıyacaksınız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Başkan Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, LGBT karşıt söylemleri üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu yapan belediye otobüslerine nişan aldı.

Millet İttifakı’nın İstanbul Maltepe’de düzenlediği mitingin ardından meydanları donduran kalabalık, TCDD’ye bağlı Marmaray’ı kullanarak evlerine dönmek istedi. Ancak mitingin ardından Marmaray seferleri durduruldu.

SADAT CEO’su Melih Tanrıverdi, gazeteci Sevilay Yılman’ın Twitter’da paylaştığı anketi “Bunu örnek olarak kaydedelim” notuyla paylaştı. Sevilay Yılman, Tanrıverdi’nin paylaşımına, “Sen #sadat değilsin, elinin altına sakladığın o alçak silahlı adamları üzerime salsan da beni susturamayacaksın!”

Kahramanmaraş’ta pazarda alışveriş yapan 3 kadın 1 erkek tarafından darp edildi.

ABD, bir toplu katliam haberiyle bir kez daha sarsıldı. Teksas eyaletinde bir alışveriş merkezine giren saldırgan 8 kişiyi öldürdü, 7 kişiyi de yaraladı.

uskudarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu