Haber

CHP Meclisi Olağanüstü Çağırma Kararı Aldı

Cumhuriyet Halk Partisi Küme Lideri Özgür Özel, “Cumhurbaşkanımız ve muhalefet liderlerinin Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerçekleştirdiğimiz Merkez Yürütme Kurulu’nda yaptıkları değerlendirmeler ışığında Meclis’i olağanüstü ilan etme kararı aldık” dedi. söz konusu.

Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özel, ülke gündemi ve vatandaşın gündemi alevlenirken Meclis’in kapatılmasını anlamsız bulduklarını belirtti. Torba kanunla Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Kurumlar Vergisi’nin artırıldığını hatırlatan Özel, “Motor ve benzinde ÖTV miktarını bir gecede litreye 5 lira artırdılar. LPG’de litre fiyatına zam 4 lira oldu.” Fiyat artışı yüzde 71 ile yüzde 73 arasında değişti. Meclisin son gününde ek bütçeyi izledik. Ek bütçenin gerekçesi ise büyük bir deprem geçirmemizdi, depremin yaralarını sarmak için buna ihtiyacımız var.”

Özel dedi ki:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaptığımız Merkez Yürütme Kurulu’nda, Sayın Genel Başkanımızın muhalefet liderleriyle yaptığı değerlendirmeler ışığında Meclis’e inanılmaz deme kararı aldık. Cumhuriyet Halk Partisi Küme Başkanı olarak imzam Üç küme başkan yardımcımız, Saadet Partisi Küme Lideri Selçuk Özdağ ve Küme Başkan Yardımcıları tarafından imzalanan, Sayın Mustafa Yeneroğlu ve Cemal Enginyurt imzalı başvuruyu, Meclisin talebi üzerine Meclis Başkanlığına ileteceğiz. 25 Temmuz Salı günü saat 15.00’te aranacağım. Başvuru öncesi Numan Kurtulmuş Bey’e bilgi verdim. Daha sonra vatandaşın sırtına bindirilen bu yük ile ilgili çalışmalarımızı tamamlayacağız.” – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu