Ekonomi

Çiftçiye tuzak desteği

DENİZLİ (İGFA) – Kırsalda üretimi artırarak çiftçilerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla bugüne kadar tarım ve hayvancılık alanında 50’den fazla projeyi hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, sera üreticilerini de unutmadı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğinde başlattığı proje ile çoğu domates üreticisi olan 450 sera işletmesine zararlılarla mücadelede yaptıkları katkılardan dolayı sarı yapışkanlı tuzak hediye etti. Son yıllarda yaşanan iklim değişikliklerinden dolayı verimde düşüşler, zararlı populasyonlarında ve virüs hastalıklarında artışlar gözlendiği, bu nedenle virüs taşıyıcı beyazsinek, yaprak bitleri, tripler, domates güvesi ve yaprak ile biyoteknik çalışmaların önem kazandığına dikkat çekildi. galeri uçar. Sarı yapışkan tuzak takviyesi verildiği kaydedildi.

Üreticilerden Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür

Denizli’de 2 bin 200 dekarlık alanda üretilen domates, salatalık, biber, marul ve diğer yeşilliklerde görülebilen zararlılarla biyolojik arıtmanın, çalışmalarda ilaç kullanımını azalttığı ve girdi maliyetlerini düşürdüğü belirtildi. Buldan ilçesine bağlı Yenicekent Mahallesi’nde domates üreticisi olan Sevinç Ünlü, zararlıları güçlendirmek için Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı sarı yapışkanlı tuzakları seralarına kurduklarını söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hem tarım hem de diğer alanlarda üreticiye takviye sağladığına dikkat çeken Ünlü, teşekkür etti. Derya Demirkan ise geçen yıl kadın girişimci olarak seracılığa başladıklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı takviyelerden çok memnun olduklarını sözlerine ekledi.

Çiftçi üretir, Büyükşehir destekler

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte kent genelinde tarım ve hayvancılığı destekler hale geldiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Denizli’yi büyükşehir yaptıkları için teşekkür etti. Çiftçi ve üreticilerin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayan Önder Zolan, son yıllarda Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun bir şekilde destek verdikleri zararlılara karşı kimyasal ilaçlama yerine biyolojik mücadelenin çok değerli olduğunu anlattı. Denizli’deki üreticilere nefes aldıracak ve yol gösterecek onlarca projeyi hayata geçirmeye devam ettiklerini belirten Lider Zolan, sarı yapışkanlı tuzak tabanının hayırlı olmasını dileyerek sera üreticilerine bol ve verimli çalışmalar diledi.

haberdogubayazit.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu