Haber

Kocaelispor, Eyüpspor’u yenerek ligi yeniden başlattı

Trendyol 1. Lig’in 19. haftasında Eyüpspor’u 2-1 mağlup eden Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bugün kendileri için ligin yeniden başladığını söyledi.

Yıldız Entegre Kocaeli Stadı’nda oynanan maçın ardından açıklama yapan Sağlam, hak etmedikleri 2 mağlubiyetin ardından bugünkü maçı kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

Ligin en iyi takımıyla karşı karşıya geldiklerini ve yeni destekle rakibin güçlendiğini belirten Sağlam, maç öncesinde rakiplerini doğru analiz ettiklerini kaydetti.

Sağlam, oyunun başında net bir durum yaşadıklarına dikkat çekerek, “Sonra baskıyla çok da net olmayan pozisyonlar bulduk. Golü attıktan sonra skoru biraz daha taşısaydık oyun devam edebilirdi. Biraz farklılaştık ama ne yazık ki çok kısa sürede golü yedikten sonra o şokla oyundan vazgeçtik.” ” dedi.

İlk yarının Eyüpspor’un golü sonrası bölümünün çok kötü olduğunu belirten Sağlam, “İkinci yarıda oyuncu değişikliği ve oyun formatında değişiklikler yaptık. İkinci yarıya baskıyla başladık. Oyunu elimize aldık. Oyunun kontrolü elimizdeydi, topa hakim olduk ve sonrasında pozisyonlar bulduk. Golü Tanque attı Biraz daha erken atması gerekirdi. Gole kadar çok iyi oynadık. Aslında gol sonrasında net pozisyonlar yaratabilirdik, ne yazık ki biz değerlendiremedi. Son 10 dakika, telaş ve skoru savunma kaygısının ardından oyunu farklı hale getirdi. O bölümde hakem rakibe yardımcı oldu ve durumlarda oldukça tolerans gösterdi. Yani rakip takımın Baskının yanı sıra hakemin baskısını da çok net hissettik.” dedi.

Sağlam, maç sonunda ihtiyaç duydukları 3 puanı aldıklarını belirterek, “Kocaelispor gerçeğini herkese bir kez daha hatırlattık. Bu galibiyete, bu 3 puana gerçekten ihtiyacımız vardı ve Eyüpspor karşısında almamız ayrı bir önem taşıyor” dedi. Puan kaybının ardından böylesine güzel bir 3 puan, “Çocukların moral ve motivasyonunu, taraftarlarımızın ise moral ve motivasyonunu en üst seviyeye çıkaracak.” değerlendirmesini yaptı.

Takıma yeni katılan oyuncuların çok kısa sürede olumlu katkılar sağlamaları halinde daha iyi olacaklarını vurgulayan Sağlam, “Bugün bizim için lig yeniden başladı diyebiliriz. Geleceğin çok daha güzel olacağına yürekten inanıyorum. Altay maçı bizim için bu galibiyeti seriye dönüştürecek son maç gibidir.” “Bu bir yarışma olacak.” dedi.

Eyüpspor cephesi

Eyüpspor Teknik Müdürü Kerem Yavaş da Kocaeli deplasman maçının Türkiye’deki her takım için zor bir deplasman maçı olduğunu belirtti.

Kendilerine karşı iyi bir takım olduklarını vurgulayan Yavaş, “Buraya geldiğimizde 12 puan öndeydik. Amacımız bunu koruyarak, mümkünse arttırarak buradan ayrılmaktı. Sonuç olarak başarılı olamadık. ” dedi.

Yavaş, kazanamadıkları için üzgün olduklarını ancak avantajlarının devam ettiğini belirterek, “Ufak bir puan farkını kapatmak bizi hedefimizden alıkoyamaz. Hedefimiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Bu maçı doğru bir şekilde inceleyip, iyi değerlendireceğiz. Bir sonraki Tuzla maçına hazırlanın.” değerlendirmesini yaptı.

karliovaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu