Haber

Çin, 38 Kişinin Öldüğü Fabrika Yangını İçin Bir Soruşturma Ekibi Kurdu

ZHENGZHOU, 24 Kasım (Xinhua) — Çin kabinesi olan Devlet Kurulu, Çin’in iç kesimlerindeki Henan eyaletinde bir fabrikada yaşanan yangın için bir soruşturma ekibi kurulmasını kararlaştırdı.

Anyang kentindeki bir ticaret şirketinin fabrikasında Pazartesi günü yerel saatle 16.00 sularında çıkan yangında 38 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Çin Acil Durum Yönetimi Bakanlığı’nın başkanlığında kurulan gruba; Kamu Güvenliği Bakanlığı, Tüm Çin Personel Sendikaları Federasyonu ve Henan Eyaleti Halk Hükümeti de katılıyor.

Soruşturma takımına başkanlık eden ve birebir vakitte Çin Acil Durum İdare Bakan Yardımcısı olan Song Yuanming, yangının nedeninin bir an evvel belirlenmesi, sorumluluğun hakikat ve objektif bir biçimde tayini, uygulamaya dönük tahliller bulunması ve sorumluların muhakkak hesap vermesi için uğraş gösterilmesini istedi.

Soruşturma grubunun toplantısında konuşan Song, lokal hükümetlerin kazadan ders çıkarmaları, riskleri ve meseleleri düzeltmeleri ve büyük ve önemli kazaları kararlılıkla önlemeleri ve denetim altına almaları gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu