Ekonomi

ELDER Kamulaştırma Çalıştayı Aras Elektrik’te Yapıldı

Aras Elektrik’in ev sahipliğinde ve Dağıtım Şirketi temsilcilerinin katılımıyla iki gün süren ELDER (Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği) Kamulaştırma Çalıştayı sona erdi. Çalıştayda kamulaştırma süreçleri, usul ve esasları gibi konularda bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulunuldu.

Açılış konuşmasını Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş’ın yaptığı çalıştay, dağıtım şirketinden kamulaştırma temsilcilerinin katılımıyla Genel Müdürlük konferans salonunda gerçekleştirildi. Kamulaştırmanın önemine vurgu yapan Akbaş, “Yıllar önce kamulaştırma projesi kapsamında yurt dışına gittim ve ülkemizde yapılan çalışmaları oradaki çalışmalarla karşılaştırma fırsatı buldum. Orada edindiğim bilgilerle ülkemizde sektöre katkı sağlamak için ‘neler yapabiliriz’ diye düşündüm ve sektör toplantılarında bu düşüncemi dile getirdim. ELDER’e sarsılmaz destekleri ve dağıtım şirketlerine değerli katılımları için teşekkür ediyorum.” söz konusu.

ELDER Hukuk Koordinatörü Gökçe Yaşan açılış konuşmasında, “Kamulaştırma çalıştayını ELDER ev sahipliğinde ve online olarak yapardık. Fikret Bey’in sektör toplantısında kamulaştırma uygulamalarına ilişkin konuları vurgulayarak ve bunların önemini vurgulayan konuşması bakanlığımızın da ilgisini çekti. Periyodik olarak her dağıtım şirketinde gerçekleştirmeyi planladığımız çalıştayın Aras EDAŞ ev sahipliğinde güzel ve verimli bir çalıştay olmasını temenni ediyorum.” sözlerini kullandı.

Çalıştaya ev sahipliği yapan Aras EDAŞ Kamulaştırma Müdürü Serap UÇAR, “Oldukça verimli, keyifli ve amaçlı bir çalıştay oldu. Her dağıtım şirketinin kamulaştırma yetkilileri ile çalışmalarımız hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Güncel uygulama yöntemleri, mevzuat, kanunlar, kamulaştırma iş süreçlerinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında konuştuk.” söz konusu.

Çalıştayın ardından Aras EDAŞ, Erzurum’un tarihi ve turistik güzelliklerini içeren bir kültür gezisi düzenleyerek, katılımcıların keyifli bir gün geçirmesini sağladı. – ERZURUM

haberbeylikduzu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu