Haber

Dünyaca Ünlü Sanatçı ve Aktivistlerden Biden’a İsrail-Filistin Ateşkes Çağrısı

Dünyaca ünlü sanatçılar ve aktivistler, ABD Başkanı Joe Biden’dan “İsrail ile Filistin arasındaki gerilimi azaltmasını ve ateşkes çağrısı yapmasını” istedi.

Joaquin Phoenix, Cate Blanchett, Jon Stewart, Kristen Stewart, Susan Sarandon, Mahershala Ali ve Riz Ahmed gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 55 sanatçı ve aktivist, Biden’dan İsrail ile Filistin arasında ateşkes çağrısı yapmasını isteyen bir mektup gönderdi.

Artists4ceasefire adlı internet sitesinde de paylaşılan mektupta, “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak sizden, bir can daha kaybedilmeden Gazze ve İsrail’de gerilimlerin derhal azaltılması ve ateşkes çağrısı yapmanızı rica ediyoruz.” Kelime kullanıldı.

Mektupta, çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana 5 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğine ve bu sayının felaket olduğuna dikkat çekilerek, inanç ve etnik köken ne olursa olsun insan hayatının kutsal olduğu, öldürüldüğü kaydedildi. Filistinli ve İsrailli siviller kınanıyor.

ABD’nin acıları sona erdirmede hayati bir diplomatik rol oynayabileceğinin vurgulandığı mektupta, Biden ve dünya başkanlarına “Gazze’deki bombalamayı durdurmaya, rehineleri güvenli bir şekilde serbest bırakmaya ve insani yardım ulaştırmaya” davet edildi.

Mektupta, “Günlerce süren hava saldırıları ve tüm tedarik yollarının kesilmesinin ardından Gazze’deki çocuklar ve ailelerin gıda, su, elektrik, ilaç ve hastanelere güvenli erişiminin tükenmek üzere olduğu” belirtildi.

haberbayrakli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu