Ekonomi

Ankara’da özel halk otobüslerine ücretsiz binme hakkı yeniden geldi

Ankara’da özel halk otobüslerine ücretsiz binme hakkı yeniden geldi

ANKARA – Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Kurtuluş Karataş, 65 yaş üstü vatandaşların ve öğrenci aboneliği olan öğrencilerin ulaşımına izin verilmemesi kararının iptal edilerek eski sisteme dönüldüğünü duyurdu.

TÖHOB’un geçtiğimiz ay aldığı, her ayın 1’i ile 4’ü arasında ücretsiz ulaşım sağlanması kararı, TOHÖB’ün Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı görüşmeler sonucunda iptal edildi. TÖHOB Lideri Kurtuluş Karataş, Ankara’da 22 farklı ücretsiz yolculuk hakkı kazanan vatandaşların eskisi gibi yeniden ulaşım sağlanacağını duyurdu.

Karataş, TÖHOB Genel Merkezi’nde yaptığı konuşmada, ABB’nin özel halk otobüsü şoförlerine 1 Nisan’a kadar gelir desteği sağlayacağını söyledi. Her ayın 1’i ile 4’ü arasında önceki kararı iptal ettiklerini belirten Karataş, “ABB, gelir desteği yaptı” dedi. 1 Nisan’a kadar bedava ve öğrenci abonelikleriyle ilgili karar aldık. Hem 22 bedava eşyamız hem de abonman kartı kullanan öğrencilerimiz Ankara’da. “İnsanlar otobüslerimize rahatlıkla binebilirler” dedi.

Öte yandan Karataş, aralarında Ankara, Muğla, Isparta ve Kilis belediyelerinin de bulunduğu 40’tan fazla büyükşehir ve belediyenin özel halk otobüsü şoförlerine destek sağlayacağını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu