Teknoloji

En verimli aracın ne olacağını bildiğinizi düşünüyorsanız TEKNOFEST’te yarışmalısınız!

Bu yıl yurt içi ve yurt dışında öğrenim gören tüm üniversite (lisans, yüksek lisans, doktora) öğrencileri ile lise öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmaya başvurular 20 Şubat tarihine kadar yapılabilecek.

Otomotiv sektöründe alternatif ve saf güç kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmayı ve araç teknolojilerinde alternatif güçlerin kullanımına ilişkin kamuoyunun dikkatini çekerek farkındalık yaratmayı amaçlayan yarış iki kategoride düzenleniyor: Elektromobil (pille çalışan elektrikli araç) ve Hydromobile (hidrojenle çalışan elektrikli araç). Her iki kategoride de birincileri 200.000 TL, ikincileri 150.000 TL, üçüncüleri ise 120.000 TL’lik büyük ödüller bekliyor.

Tasarımından teknik donanımına kadar en verimli araçları üretmenin amaçlandığı yarışmada; Öğrencilerin araç teknolojileri konusunda bilgi ve deneyim kazanmaları amaçlanırken, konu ile ilgili araştırma olanaklarına sahip olmaları ve dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri de teşvik edilmektedir. Geleceğin teknolojileri olan elektrikli ve hidrojenle çalışan araçların yerli üretiminin arttırılması, katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi ve akülü araçlar konusunda ülkemizde ve dünyada yoğun Ar-Ge çalışmaları yürütülürken, elektrikli araçların günlük hayatımızda kullanımı daha da yaygınlaşacak. Gücünü, araçta depolanan hidrojeni güce dönüştüren yakıt hücresi sisteminden alan hidrojenle çalışan araçlar, gelecekte kullanımlarını genişletmek için üzerinde çalışılan bir diğer alternatif ve tamamen güçlü araçlardır.

TEKNOFEST’İN SAĞLADIĞI BAŞARININ GURURUYLA…

TEKNOFEST 2019’da Efficiency Challenge yarışmasına katılarak “Tanıtım ve Yaygınlaştırma” ödülünü alan ODTÜ-TEK ekibinin grup üyeleri, Kasım 2021’de “Miltium Mekatronik Sistemleri” şirketini kurdu. Miltium, özellikle kullanıma yönelik hassas haddelenmiş ürünler geliştiriyor savunma sanayinde.

Aynı zamanda TEKNOFEST İşletme Programı mezunu olan Miltium, robotik alanında faaliyetlerini sürdürmekte olup, çeşitli savunma sanayi firmalarına hizmet ve ürünler sunmaktadır. TEKNOFEST’in ortaya çıkardığı birçok başarı öyküsünden biri olan Miltium, yoluna emin adımlarla devam ediyor.

KAYNAK: HABER7

cinehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu