Haber

‘Üç Fidan’ Antalya’da Anıldı

ANTALYA (İGFA) –Antalya’da ’68 Kuşağı’nın ikonik isimleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idamlarının 51. yılında anıldı.

Muratpaşa Belediyesi Üç Fidan Parkı’nda düzenlenen anma törenine Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, CHP Antalya milletvekili adayları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma töreninde Başkan Uysal, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasiden, insanlıktan uzak coğrafyalardan biri olan Ortadoğu’da bir çiçek gibi açtığını söyledi. haklar, anayasal haklar ve kişi hukuku. Türkiye’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak inşa edildiğini belirten Önder Uysal, bunun ülke gençliğine de değerli bir sorumluluk yüklediğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından Lider Uysal, eşi ve diğer katılımcılar parkta bulunan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan kabartmalarının üzerine kırmızı karanfiller bıraktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu