Haber

Erdoğan ve Putin’den ortak basın açıklaması

Soçi’de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, heyetlerarası ve baş başa görüşmelerin ardından açıklamalarda bulundu.

Putin’in değerlendirmelerinden öne çıkanlar şöyle:

“Tahıl anlaşmasını yeniden canlandırmaya hazırız. Yeni anlaşma için Rusya’ya yönelik yaptırımların kaldırılması gerekiyor. Bunu Sayın Erdoğan’a da açıkça söyledim.”

“İkili ticaretimizin yüzde 80 oranında büyüdüğünü görüyoruz, yerli para birimi konusundaki kararlılığımızı ortaya koyduk. Dolar ve euro para birimlerinin daha az kullanılması konusunda mutabakata varıyoruz.”

“Türk Akımı ve Mavi Akım ile ilgili olarak 20 milyar metreküp doğalgaz transfer ettiğini görüyoruz ve Rusya’nın doğalgazda her zaman en büyük ortağı olacağının altını çizmek isteriz.”

PEKOV ‘YAPICI GEÇTİ’ DEDİ

Görüşmeler öncesinde tahıl konusunu görüşeceklerini belirten Putin, Rusya’nın tahıl anlaşmasıyla ilgili müzakerelere açık olduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı: “Tahıl anlaşmasıyla ilgili konuları gündeme getirmeyi planladığınızı biliyorum. Biz açığız. Görüşmede Ukrayna kriziyle ilgili sorunlar da ele alınacak.” “

Basın açıklaması öncesinde bir açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Peskov, “Erdoğan ile Putin arasındaki görüşmenin ilk kısmı tamamlandı.” (DIŞ HABER)

Detaylar geliyor…

haber-gaziemir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu