Haber

Eskişehir’de Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı

Eskişehir’in Beylikova, Tepebaşı ve Seyitgazi ilçelerinde ormanlık ve çimenlik alanlarda çıkan yangınlar, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı kentte bağıl nemin yüzde 20’nin altına düşmesinin diğer 3 yangında etkili olduğu belirtildi.

Beylikova ilçesine bağlı Yalınlı Mahallesi’nde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Saat 12.20’de yapılan ihbar üzerine Mihalıççık Orman İşletme Müdürlüğü ilk müdahale grubu harekete geçti. Anızlarda başlayan ve ağaçlandırma alanına da sıçrayan yangın, 1 saatlik uğraşın ardından kontrol altına alındı. Mihalıççık ve Beylikova Belediyesi itfaiye ekipleri de 2,5 hektarlık alanda etkili yangın söndürme çalışmalarını takviye etti.

Tepebaşı ilçesine bağlı Yarımca Mahallesi’ndeki Tandır Gözetleme Kulesi’nden tespit edilen yangına Yarımca’da bulunan Çatacık Orman İşletmesi’ne ait ilk müdahale ekibi müdahale etti. Mezarlığa sıçrayan yangın büyümeden söndürüldü.

Seyitgazi ve Kırka’da konuşlu orman yangını ilk müdahale ekipleri, Seyitgazi ilçesi Akın Mahallesi’ndeki çimenlik alanda başlayan yangın alanına ulaştı. Alevler evlere yaklaşırken Seyitgazi Belediyesi itfaiyesinden takviye istendi.

Alevler, etkili olduğu bir dönümlük alanda köye ve ormanlık alana ulaşmadan söndürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu