Haber

Üsküdar Harem açıklarında hayatını kaybeden pilot için tören düzenlendi

Üsküdar Harem açıklarında ticari gemideyken denize düşerek hayatını kaybeden kılavuz kaptan Oğuz Kök için Beylerbeyi’nde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

Karargah bahçesinde düzenlenen törene Kök’ün ailesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, Türkiye Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkanı Muhammer Arslantürk, Sahil Emniyeti personeli ve bazı meslektaşları katıldı.

Oğuz Kök’ün Türk bayrağına sarılı tabutu, Sahil Güvenlik görevlisi ve arkadaşları tarafından cenaze aracından alınarak tören alanına getirildi.

Törende Kök’ün özgeçmişinin okunmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Bakan Yardımcısı Ünüvar da konuşmasında, deneyimli bir denizci ve profesyonel lideri aramızdan ayırmanın derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Yurt dışında olduğu için törene katılamayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na taziyelerini dile getiren Ünüvar, “Oğuz kardeşimizin ailesi bizim ailemizdir. O bize ve camiamıza emanet. Başımız sağ olsun. Barış içinde.” söz konusu.

Türk Pilotlar Birliği Lideri Arslantürk, Oğuz Kök’ün meslektaşları tarafından çok sevildiğini belirterek, tarifsiz bir acı yaşadıklarını kaydetti.

Kök’ün kalp ödülüne aday gösterilen değerli bir meslektaşı olduğunu belirten Arslantürk, “Dolmabahçe önünde bir tanker makine arızası yaşayınca gemiyi durdurdu ve İstanbul’u büyük bir felaketten kurtardı. ‘Müdahale olursa’ dedi. 3-5 dakika gecikseydi İstanbul artık böyle olmayacaktı.’ Gemi halkının özellikle “Transfer sırasında bu tür kazaların yaşanmaması için güvenlik tedbirlerinin alınmasını ve eğitimlerin yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Kılınan namazın ardından pilot Kök’ün naaşı araca konularak Sahrayıcedid Camii’ne götürüldü.

Öte yandan pilot Oğuz Kök’ün denize düştüğü anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde Kök’ün, “Yeni Siham” ticari gemisine binmek için haça tırmanırken “Coastal Safety 8” botuna atladığı ancak aynı anda denize düştüğü görüldü.

Etkinlik

Karadeniz’e gitmek üzere dün İstanbul Boğazı’na girmeye hazırlanan “Yeni Siham” adlı ticari gemiye “Coastal Safety 8” botuyla bir pilot gönderildi.

Gemiye ulaşmak için gemiyi geçmek zorunda kalan pilot Oğuz Kök (62), denize düştü.

Denize atlayan teknenin pilotu Kamil Taruz (50) tarafından kurtarılarak Harem İskelesi’nden baygın halde Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilen Kök, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

korkuteli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu