Teknoloji

Ford Otosan Hidrojen Motoru Ürettiğini Açıkladı

Türkiye’nin lider otomotiv markalarından biri Ford Otosan sektörle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Şirketin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, hidrojenle çalışanBir motor yapıldığı ve bu motorun ilk ateşleme testinin başarıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Ford Otosan tarafından geliştirilen motor, içten yanmalı bir yapıya sahip. Şimdilik Tek silindirli yani nispeten küçük olan motor, araştırma amaçları için geliştirilmiştir. Ancak bu durum ilerleyen yıllarda değişebilir ve Ford Otosan daha ileriMotorlar üretebilecek gibi görünüyor.

Ford Otosan’ın açıklaması şöyle:

“Türkiye’de bir ilke imza atarak hidrojenle çalışan içten yanmalı tek silindirli araştırma motorunun tasarımını ve ilk ateşlemesini tamamladık. başarıyla yaptık . Geleceğin sürdürülebilir teknolojilerine öncülük etmeye devam edeceğiz.”

Hidrojen yakıtlı motorların değerli olduğu bilinen bir gerçektir. İlk başta bile toyota ve Hyundai gibi birçok otomobil markası hidrojen yakıtlı otomobiller üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Gelinen son nokta, Ford Otosan’ın da bu alanda olduğudur. oyun kurucular Ortasında olmak istediğinizin açık bir göstergesi olarak yorumlanabilir. Zamanın neler getireceğini hep birlikte göreceğiz.

habermidyat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu