Haber

Galatasaray maçının ardından

Okan Buruk: “Kayıptan dolayı çok üzgünüz”

“Belki bu maçı pazar günü de oynayabilirdik”

“Hakemin performansına baktığımızda oyunun yavaşlamasına izin verdi”

“Milli takım tatili bize iyi gelecek”

Volkan Demirel: “Bu maç bizim için dönüm noktasıydı”

Mustafa ERCAN-Soner AYDIN/MERSİN, – Süper Lig’in 12. haftasında Mersin’de oynanan maçta Hatayspor, Galatasaray’ı 2-1 mağlup etti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, topun kontrolünü ellerinde bulundurduklarını belirterek, “Evet, bugün rakibimizin ne oynayacağını biliyorduk. Genel olarak kendi sahasında savunma yapıp, topu kovalayacağını düşünüyorduk. geçiş. Aslında maçın bütün kısmı buydu. Çok büyük fırsatlar vermedik ama fırsatları doğru kullandık. Kalemize 2 gol attılar. Rakibin bitirmesi bu anlamda değerliydi. Fırsatları kullandılar. olumlu yakaladılar. Top bizdeydi. Oyunu ve pasları daha da artırabilirdik. İlk yarı iyi başladık, sonra gol yedik. İkinci yarı çok iyi başladık ve mağlup olduk. Pozisyona girerken top. Gol yedik. Maç sonunda daha doğru tepki verebilirdik diye düşünüyorum. Ataklar ve oyuncu değişiklikleri yaptık, hamle sayısını artırdık ama net durumlar yaratamadık. ikinci yarıda net bir penaltı durumu yaşandı. Bunlar elbette değerlendirilecek ama baktığınızda günün sonunda kaybetmişiz. Üzgünüz. Hatayspor’u tebrik ediyoruz. Kavga ettiler. İstedikleri oyun, bu anlamda düşündükleri oyun maçta çıktı. Bu bizim ilk yenilgimiz. Kaybımız için çok üzgünüz. Daha iyisini yapabilir miyiz? Elbette yapabiliriz. Yoğun bir tempodan geçiyoruz. Yorgunluk da belli bir yerde ortaya çıktı. Zemin olarak aslında Süper Lig’de oynadığımız yerlerin altında bir zemin. Topla oynamak ve pas vermek biraz daha zordu ama genel olarak daha iyisini yapabilirdik. “Rakibimiz kazandı, kendisini tebrik ediyorum” dedi.

“BELKİ BU MAÇI PAZAR GÜNÜNE ÇIKARARAK DİNLENEBİLİRDİK”

Avrupa’da oynayan bazı takımların 3-4 gün dinlendiğini belirten Okan Buruk, “Şampiyonlar Ligi maçı doğal olarak daha yoğun ve yorucu. Tempo daha yüksek. Belki bu maçı pazar günü de oynayabilirdik. Bir maçımız vardı. Önümüzde bir gün var.Genel olarak Avrupa Türkiye’de oynayan takımların bir kısmı 3 gün, bir kısmı da 4 gün dinleniyorlar.Biz bu maçları deplasmanda olsak bile hep 3 gün dinlenmeyle oynuyoruz.Belki bu maç planlanabilir. Pazar günü de dinlenebiliriz ama bu dönemde hedefimiz tabii ki başkan olmak, şampiyon olmak, şampiyonluk yolunda her zaman kazanmak istiyoruz, 10 maçtır kazanıyorduk. Bu bölüm iyi geçti. Biz bu maçı kazanıp ortaya çıkmak istiyorduk ama maalesef olmadı. Rakibimiz de bizim hata yapmamızı bekliyordu. Maç sonunda iyi savunma yaptılar. Kendi kalelerinin önünde çok şey üretebilirdik. Burada üretim ve terbiye konusunda kendimizi yeniden düşünmemiz gerekiyor” dedi.

“BU TÜR NET CEZA DURUMLARI, MAÇIN DÖNÜŞÜNÜ KAZANABİLECEK POZİSYONLARDIR”

Barış Alper Yılmaz ve Icardi’nin pozisyonlarının penaltı olduğunu belirten Buruk, “Biz kendimiz sorumluyuz. Bunu açıkça söylememiz lazım. Hakem bize hiçbir şekilde penaltı vermedi o yüzden bunu mağlubiyetimize bağlamayacağım ama” Barış da bulunduğu pozisyonda yüzüne darbe alıyor, Icardi’nin de yüzüne darbe alıyor.” Ayağına basmak var. Bunlar değerlendirilebilirdi. Hakem muhtemelen gördü, belki görmedi. Çağrılmadı… Doğal olarak bu yorumlanacak. Şu anda bu konu hakkında net bir şey söylemek istemiyorum. Hakemin genel performansına baktığımızda oyunun yavaşlamasına izin verdi. Ayrıca mesela tıpkı 6. oyuncu gibi. Bir kez faul yaptı ve kart göstermedi. Sadece onlara değinmek istedim. Diğer pozisyonlar ve ceza durumları elbette değerlendirilecektir. O yüzden genel anlamda yenilginin bu hatalardan kaynaklandığını söylemek istemiyorum. Daha iyi olmalıydık. Daha iyisini yapmalıydık. Önce kendimizi sorgulayacağım. Ama bu her türlü net penaltı pozisyonu maçı değiştirebilecek durumlardır. Bunlarla maçın değişmesi de mümkün. Ancak dediğim gibi verilmedi. “Bundan sonra bu konu hakkında konuşmayacağım” dedi.

“PUPAN FARKINI KIRMA ŞANSI BULUNDUK”

Takımına güvendiğini söyleyen tecrübeli teknik adam, “Artık ligin başkanıyız. Başkan olup bu noktaya gelmek önemli. O yüzden istediğimiz yerdeyiz aslında. Amacımız da buydu. Ama biz bu maçı kazanıp orta sahaya çıkmak istiyorduk. Puan farkını açma şansımız vardı. Bunu yapmak istiyorduk ama yapmak istemedik.” Başarılı olamadık. Şampiyonlar Ligi’nde son 2 maça da aynı formda 4 puanla girdik. İçerde ve deplasmanda oynayacağımız 2 maçımız var. Burada kazanma ve gruptan çıkma şansımız devam ediyor. Her iki tarafta da emin adımlarla ilerliyoruz. Bu tür kazalar elbette olacaktır. “Çünkü çok ağır bir maç temposu yaşıyoruz. Oyuncularımız yoruluyor, sakatlanıyor. Burada da benzer sonuçlar olacak. Önemli olan buradan galibiyetle dönmemiz. Ben bu anlamda takımıma güveniyorum. Milli grupta orta sahanın bizim için iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

VOLKAN DEMİREL: BU MAÇ BİZİM İÇİN DÖNÜŞ MAÇIYDI

Galibiyetten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, “Türkiye Ligi’nin en iyi takımlarından birini yenmek ve oyuncularımın sahada planladığımız her şeyi gösterdiğini görmek beni çok mutlu etti. Çünkü ana faktörler Bu oyunun oyuncuları oyunculardır. Bir şeyler planlıyorsunuz.” Bir şey gösteriyorsunuz ama bunu uygulayan oyunculardır. Bu anlamda bugün söylediğimiz her şeyi yaptılar ve maçı uzattıkça durumlara girerek, gol atarak maçı bitirebileceğimizi biliyorduk. Takımımızı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Geçtiğimiz 2-3 haftada istediğimizi sahaya yansıtamadık. 8 haftalık yükselişin ardından, “Bu maç bizim için bir dönüm noktası oldu. Oyunlarıma çıkıp ellerinden geleni yaptılar. Hatay adına keyifli bir akşamdı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu