Haber

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 18. Antalya Maratonu’nda farkındalık koşusuna katıldı.

gençlik ve SporBakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 18. Uluslararası Antalya Maratonu (RUNTALYA) kapsamında düzenlenen “1 Adım 1 Hayat” farkındalık koşusuna katıldı.

Kentte 2006 yılından bu yana düzenlenen maratona 45 ülkeden yaklaşık 10 bin sporcu kayıt yaptırdı.

Antalya Kültür Merkezi önünde başlayan yarışların startını Bakan Kasapoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve milli sporcular verdi.

Kasapoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, AFAD koordinasyonunda depremzedeler için faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına bağışçıların katıldığı “1 Adım 1 Hayat” farkındalık koşusuna katıldı.

Koşunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Kasapoğlu, maratonun bu yıl farklı bir atmosferde gerçekleştirildiğini belirterek, arka arkaya yaşanan sarsıntıların tarihin en değerli felaketlerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Maratonun bu yıl “1 Adım 1 Hayat” sloganıyla koşulduğunu kaydeden Kasapoğlu, “Binlerce sporcumuz, değerli katılımcımız bu sürece destek olmak için adımlar attı. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Spor bir olgudur.” Sporun bu ruhu bu süreçte çok daha güçlü.” Bunu güçlü bir şekilde yansıtacağız. Sporcularımız, spor camiamız ve paydaşlarımızla birlikte yansıtacağız. İnşallah devlet ve millet el ele verip yaralarımızı birlikte saracağız.”

Etkinliğin ardından kentteki depremzedelerle bir toplantı yapılacağını vurgulayan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin dört bir yanındaki yurtlarımız depremzedelere açılmıştır. Antalya da bu konuda çok önemli bir ev sahibi. Depremzedelerle de bir etkinlik vesilesiyle bir araya geleceğiz. İnşallah bugünkü maraton bu süreçte sürece katkı sağlayacaktır. algı.”

Organizasyonda 10 bin metre, 10 bin metre grup, 21 bin metre ve 42 bin metre (RUNTALYA) yarışlarının ardından dereceye giren sporcular törenle ödüllerini alacak.

guneysinir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu