Haber

Uludağ Elektrik, depremzede kadın ve çocuklara yönelik sosyal projede yer aldı.

Depremin ilk anından itibaren bölgedeki faaliyetlerine devam eden Uludağ Elektrik, Kadın Dostu Markalar Platformu’nun afetteki kadın ve çocukları odağına alarak hayata geçirdiği “İyiliğe Tek İlmek” projesinde yer aldı.

Kadın Dostu Markalar Platformu’nun 6 Şubat depreminin ardından hayata geçirdiği, bölgedeki kadın ve çocukları odağına alan A Noose for Conformity Projesi’nin düğüm atma töreni gerçekleştirildi. Törende kadın erkek fark etmeksizin gönüllü olan 50 iş insanı, sallama alanlarında kadınlara iletmek üzere yün ve iğnelerle ilk ilmekleri attı. Bir güzellik zinciri oluşturmayı hedefleyen projede, ilk ilmeği atılan örgüler depremzedeler tarafından devam ettirilerek hırkalara dönüştürülecek. Projenin bundan sonraki etabında deprem bölgesine kurulacak üretim atölyesi ile kadınlara istihdam sağlanacak ve kadınlar için ekonomik bir güç oluşturulacak.

Törende projeyle ilgili görüşlerini aktaran Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç; “Depremin ilk anından itibaren afet bölgesinde yer alarak temel ihtiyaçlarını karşılamak, birlikte yaralarını sarmak ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın motivasyonunu artırmak için elimizden geleni yaptık. temel ihtiyaç malzemeleri, bayramlık giysiler, oyuncaklar, kırtasiye ve hijyen malzemeleri ulaştırarak çadırkentte yaşayan kadın ve çocukların yüzlerini güldürdü.Ülkemizin farklı şehirlerinden kadınların ürettiği amigurumi oyuncakları bölgeye ulaştırarak çocukların mutluluğuna ortak olduk. Projenin bu etabında yer almaktan ve yörede kadın üretimini pekiştiren bir zincirin ilk ilmeklerini ördüğümüz için biz de çok mutluyuz.Keyifli bir hak kazanma süreci başlattık. atılanları depremzedelerimiz tamamlayacak ve onların yeniden hayata tutunmaları için umut olacak.Bu projedeki ortaklığımızla deprem bölgesindeki kadınlarımıza temel olarak sürdürülebilir üretim gücüne katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Uludağ Elektrik, depremzede kadınlara yönelik sosyal projelerinin yanı sıra yüzde 50’yi aşan istihdam oranıyla sektördeki fırsat eşitliğini destekliyor. Kadınların iş hayatında ve toplumsal ihtiyaçlarında eşit yaklaşımı benimseyen insan kaynakları uygulamaları doğrultusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen Uludağ Elektrik, kadına yönelik şiddetle mücadele, kadın istihdamı ve fırsat eşitliği kategorilerinde 2 ödüle sahip. Kadın Dostu Markalar Platformu. – BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu