Ekonomi

Giresun’da fındığa ek gelir, yaban mersini ve salep üretimine hibe desteği

Giresun’da yaban mersini ve salep üretiminin geliştirilmesi için fındığa ek gelir olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hibe desteği sağlanacağı belirtildi.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Giresun’da fındığa ek gelir kaynağı olarak yaban mersini üretimine yüzde 75, salep üretimine yüzde 50 oranında hibe verileceği açıklandı.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kapsam kapsamında ilimizde alt proje olarak yürütülen Giresun İlinde Yaban Mersini Üretiminin Artırılması Projesi için yaban mersini fidanlarına yüzde 75 hibe takviyesi yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından ülkemiz genelinde uygulanan ‘Tarım Arazilerinin Hayata Geçirilmesi Projesi’nin İlde Salep Üretimini Geliştirme Projesi için salep yumrusuna yüzde 50 oranında hibe verilecek. Tüm çiftçilerimiz projelerimize davetlidir ve başvurular 24 Mart 2023 tarihine kadar devam etmektedir. Başvuruların İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize şahsen yapılması gerekmektedir. – GİRESUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu