Haber

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılıçdaroğlu kazanırsa terör örgütleri kazanır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D’nin ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. “Kılıçdaroğlu kazanırsa terör örgütleri kazanır”söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEYE ASLA BAŞLAYAMIYORUZ”

“Güçlü Türkiye ideali olan Türkiye Yüzyılı için oy verin. Türkiye Yüzyılı’nın yol haritasını hayata geçireceğiz. Artık yeni adımlar atmamız gerekiyor. Eğitimi, sağlığı, enerjiyi bir kenara bırakamayız. terörle.terör örgütleriyle çalışmalarımızda çok ama çok iyiyiz.mesela güneydoğu diyarbakır’ı düşünün.eskiden sokağa çıkamazdınız.ama artık kafeteryalarda rahat dolaşabiliyorsunuz.çok daha fazlası değerli bu bölgelerde yatırım yoktu yatırım bu bölgelere başladı yatırımcının terör korkusu kalkınca yatırımcı para harcamadı ben yatırımımı buraya yaparım diyor şimdi 21 Yılların kazanımları, bölge halkının da buraya yatırım yapacağına inanıyorum.Savunma sanayi nereye bakacak Akıncı, Kızılelma, TOGG, Bayraktar bakacak.”

“BİZ KAZANDIĞIMIZDA KİMSE KAYBETMEZ”

“Biz kazanınca kimse kaybetmez. Çünkü herkes rahat rahat yatırımını yapacak. İstihdam istihdam sağlayacak. Turizmde en büyük yatırım dönemi bizim dönemimiz oldu. Mehmet Bey sayesinde başarılı bir bakan arkadaşı olarak çok büyük bir ilgi gösterdi. önemli performans.Sektörde önemli atılımlar oldu.Biz onlarla birlikte bu yolu yürüyüp bu günlere gelmemize rağmen.Seçim dönemi başkadır,uygulama dönemi farklıdır.Ama siyasetin doğasında rekabet vardır ve olması gerekendir. Biz bunu her alanda teşvik ettik. Önlerine bir takım teşvik primleri koyarsanız o zaman bu yarış başlıyor. Ve bu yarış Türkiye’de ciddi adımlar atmamızı sağladı.”

“KILIÇDAROĞLU KAZANARSA TERÖR ÖRGÜTLERİ KAZANACAKTIR”

“Gerilimle, kutuplaşmayla, siyasetin dilini zehirleyerek birileri yol almaya kalksın. Biz milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Allah’ın izniyle 28 Mayıs’ı biz kazanırsak 85 milyon da kazanacak. Sayın Kılıçdaroğlu kazanırsa terör örgütleri londra tefecileri amerikan şirketleri kazanacak. kaybeden bizim ülkemiz üzerinden hesap yapanlar olacak. bu fırsatı vermemiz lazım. dergi kapaklarına milleti sokanları gördünüz değil mi? Erdoğan’la ne alakası var, peki bunu başka kim söylüyor, terör örgütleri, direkt olarak oradan talimat alıyorlar demektir.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KADIN AÇIKLAMASI

“Bu manşetleri kim attı, yazılı mı görsel mi bilmiyorum. Ama şunu biliyorum. Türkiye’de meclisteki kadın sayısını artıran en önemli parti AK Parti’dir. 17 kadın milletvekilimiz vardı TBMM’de. Geçen seçim Bakın en genç kadın milletvekili biziz En küçüğü 24 yaşında Bir kadın milletvekilimiz var İki fakülte mezunumuz var Teşkilatın aynı saflarından gelmiş bir kızız onlar nerdeyse olacaklar. Şu anda meclisteki gençlerin temsilcileri.Biz bunları yaparken hep bir şeyi içselleştirdik.Kadına şiddeti kesinlikle reddeden bir partiyiz.Kadına şiddet bir kere iki elden gelir.Bizim inancımız kesinlikle haramdır. ücretlendirme sistemimiz ne kadına şiddeti tavsiye edebilirsin ne de yanında olabilirsin bu yüzden AK Parti içinde böyle bir şeyin olması mümkün değil artık kadınlarımız bu toplumun yarısı zaten biz adımlarımızı attık kadınlarımızın bu ülkede özgür ve eşit yaşaması için. Ama hep karşımızda CHP’yi bulduk. Neyi başardıysak CHP’ye rağmen başardık. Samimi olmadıkları için bu tür kadınlar hakkında söylediklerine aldırma. Bakın biz başörtüsü konusunu Meclis’te gündeme getirdiğimizde Anayasa Mahkemesi’ne koştular. Oradan geçiyorum, eskiden Kılıçdaroğlu’nun yardımcısı olan kadın, üniversite kapısında kızlarımız üniversiteye girerken başörtülerini çıkarırdı. Buna ‘İkna Odaları’ adını verdiler. Kızlarımız ne yaptı? Ağla ağla. Kızlarım bunu yaşadı. Bir kızımı, bir arkadaşımın müdür olduğu İmam Hatip okuluna, kızım orada mezun olsun diye gönderdim. Batı’da bana bakanlar ‘Bu nasıl bir şey’ dediler. o diyordu. İçeri girmelerine izin verilmedi.”

“TÜRK KADINININ AKILINA VE İŞİNE GÜVENİYORUM, GÜVENİYORUM”

“1994’te Belediye Başkanı olduğumdan beri otobüslerde, trenlerde başörtülüleri trenlerden atacağız diyorlar. Pendik, Tuzla bölgesinde biri düşüp trenlerden attılar. Biz hep yaşadık. Bunları çok net söylemeliyim.Bir zamanlar Türk kadınının öngörüsüne ve emeğine güvenmiştim.Güveniyorum.Bakın kadrosundan eğitimcisine,girişimcisinden ev hanımına kadar hiçbir kadın yeni haklar kaybetmedi. hiçbir kadın hakkını kaybetmemiştir.Özellikle kadınlarımız eğitimde çok iyi dereceler yapmışlardır.Üniversitelerimizde profesörden doktoraya kadar hepsi üst düzey görev yapmaktadır.Eğitim düzeyine baktığımızda kadınlarımızın eğitim yüzdesi yüksektir. 70’lerden yüzde 88’e çıkardık çünkü teşvik ettik ve önünü açtık.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KABİN AÇIKLAMASI

“Önce yönetici arkadaşlarımızla istişare edip kabineyi oluşturmamız lazım. Bu konuyu oturup değerlendireceğiz. Partimin en yüksek meclisi, külliyedeki arkadaşlarımla birlikte ülkemizi büyütecek adımları atacağız. Buradaki beyannamede yazanlara istinaden bu istişareyi MYK, sözcüm ve partimin sözcüsü ile yapacağım. Geldiği yerde bir makam var. Ona göre kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

“KILIÇDAROĞLU’NUN AKLI BU İŞLERE UYGUN DEĞİL”

“Selo çıksın istiyorsan Kılıçdaroğlu’na oy vereceksin diyen Kılıçdaroğlu değil mi? Onu görevden almak istersen bana oy vereceksin diyen Kılıçdaroğlu değil mi? Teröristler destek görünce gülümsüyor. Bunlar ne yapıyor? Kandil’de Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğinizi söyleyin.Bu bir zamanlar milli olan gelişigüzel bir yapılanmadır.Böyle bir yaklaşımı kabul eder mi?Benim tanıdığım milliyetçi dağdakilere ateş püskürüyor.Dağlara çıkışlar rahatladı.Olanlar var. Küçük Ağrı ile Büyük Ağrı’nın ortasında teleferiğe ne zaman bineceksin diyen. Bakın nereye ve nereye. Çanakkale’deki o köprü insan aklının planında kabul edilebilecek bir şey değildi. Ama sizin kararlılığınız, inancınız. , yapacağız dediğin zaman yaparsın. Bunu yapacaksın. Kılıçdaroğlu gibi adamlar gelip böyle bir köprü yapamazlar. O böyle şeylere aldırış etmez. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptık. Karşıma ilk CHP’liler çıktı. “Adı niye Yavuz Sultan? ‘Selim Köprüsü’nü sen koy’ diyorlar. CHP çadırına gidiyorum bana öyle bir soru soruyorlar ki parantez açıp parantez kapatayım nedenini anlıyorsunuz Kılıçdaroğlu’nun şu an birlikte hareket etmeleri ne diyor, ‘Adımlarımızı Kuzey’e atacağız. Suriye, ne adım atıyorsunuz? Onların derdi oradaki mali kaynakları korumak. Şu anda özellikle Suriye’nin kuzeyinde bizim sonumuza yakın yerler bunlar ve onlara yönelik operasyonlarımız var.”

“SİNAN OĞAN İLE PAZARLIK YAPILACAK DURUM YOK”

“Önemli olan ortaya çıkan sinerjiyi değerlendirmek. Sinan Ogan bir gerçek. O bu seçimlere Cumhurbaşkanı Adayı olarak katıldı. Ancak daha sonra bizimle hareket etme kararı aldı. Sinan Ogan ile herhangi bir müzakere söz konusu değil. Bir kez benim görüşüm oldu. Üretim, bu tür şeyler söz konusu değil” Bu Kılıçdaroğlu’na has bir durum. Partilere verdiği toplam 1 puan bile olmayan 40 milletvekili var. Bunu yapmakla ne yaptı kendi partisini bir kere eritti. Pazardan sonra devenin kuyruğu kırılır. Kendi tabanı ondan bunun hesabını soracaktır. Hatta ortakların içinden kopuşlar bile oluyor.” Vatanın bekası. Bu vatanın bölünmesine izin vermeyeceğiz diyorum. Terörle mücadelede attığımız adımların yanı sıra Türk dünyası ile ilişkiler ve Türk Devletler Teşkilatı’nın kurulması yoluyla attığımız adımlar, bu noktada mülteciler konusunda aynı noktadayız.

“SURİYELİ KARDEŞLERİMİN TOPRAKLARINA DÖNECEĞİNE İNANIYORUM”

Kendisine mültecilerle ilgili şunları anlattık. Suriye’nin kuzeyinde briket evlerimiz var. STK’ların ve Katar’ın desteğiyle Suriye’de 1 milyon mülteciyi yerleştirebileceğimiz bir evin inşaatına başlayacağız. Çok uzun süreceğini düşünmüyorum ama 1 yılı bulabilir. Ama briket evler bu kadar değil. Briket evler çok seridir. Orada yerleşim başladı. Nasıl 450 bin 500 bin gittiyse bu binalar görüldüğünde bu insanların da bu binalara gideceğine inanıyorum. Bu yeni proje çok çok güzel bir proje. Bir diğer değerli adım da Türkiye, Suriye, İran ve Rusya ile dörtlü görüşmelerdir. Suriyeli kardeşlerimin kendi topraklarına döneceklerine inanıyorum. Daha önce yaşadıkları yerlerle karşılaştırılamayacak kadar güzel evler var. Katar sayesinde bu konuda hassaslar ve desteği evimizden vereceğiz diyorlar.”

HDP VE ÜMİT ÖZDAĞ’IN KILIÇDAROĞLU DESTEĞİ

“Dolayısıyla bu entegrasyondan sonra HDP ayağını yere basarsa şaşırmayın. Bütün bunlara rağmen tabii ki aldığımız tepkiler bu noktada farklı. Tepedekiler diye bir şey yok, taban bir zannediyor.” Ümit Özdağ, 5.2’nin Sinan Ogan’ın yaptığı gibi gitmediğini söylüyor, oylar kaç?

“ABA’NIN ALTINDAKİ YARASAYI KILIÇDAROĞLU’NA GÖSTERDİLER”

“(Sırri Süreyya Önder) Aralarındaki görüşmelerde Kılıçdaroğlu’na cübbeli sopayı göstermişler demek. Terör örgütleriyle pazarlık yaparsanız bu şekilde iradenizi ipotek ederler.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN UMİT ÖZDAĞ AÇIKLAMASI

“Bu gece Numan Bey, Özdağ’ın Bakanlık istediğini açıkladı. Bir teklifi, talebi vardı, Numan Bey’e AFAD gibi bir bakanlık, İçişleri Bakanlığı verilirse, terörle mücadelede gerekli adımlar atılırsa, ben de yapardım.” kabul et. ‘Numan Bey ve Cumhurbaşkanımız bu tür taleplere kapalı’söz konusu.”

“Meclisin üzerinde en ufak bir yük yok”

“Bu adam cahil. Erdoğan’a git ya da kal demek saçmalık mı? Buna millet karar verecek. Buna referandum demek olur mu? Bir kere referandum için meclis çoğunluğu gerekiyor. 323 milletvekili kimde? erdoğana verdiğin erdoğan 323 milletvekiline güvenince yoluna devam edecek ama sana verse kime sırtını dönecek resim şimdi ortaya çıktı cumhur ittifakının 323 milletvekili var sen yasamada en ufak bir yükü yok.Mesela yasamanın tamamı yasamada değil mi?İttifakında ne isterse olur.”

“YAVUZ BEY GERÇEĞİ TESPİT ETTİ”

“Yavuz Ağıralioğlu Bey doğru tespit yapmış. İYİ Parti kongre kararını almış. Muhalefet kaybederse dağılacağını düşünmüyorum desem doğru olmaz. Çünkü 1 puanlık bir muhalefet var. 40 milletvekili var, o 40 milletvekili şu anda kafalarını dinleyecek gibi.”

EKONOMİ VE DOLAR MANİPÜLASYONLARI

“Bakın ben size açık ve net söylüyorum. Kimse bu kriz çağıranların laflarına kulak asmasın. Türkiye’yi bloke etmek için İYİ Parti Merkez Bankası eski başkanı otellerde IMF temsilcileriyle görüştüler.Onlardan borç almamızı da tavsiye ettiler.Türkiye ekonomisini her yönden baltalıyorlar.Bizim elimizde ne var? Bu tefecilerle ne yapılır.Hep piyasaları manipüle etmeye çalıştılar.Kimse merak etmesin.Ekonomimiz,bankacılık sistemimiz,finansal sistemimiz çok sağlam.Körfezden bizim sistemimize para yatıran ülkeler oldu.Bu, İster istemez Merkez Bankamız piyasamızı rahatlattı. Pazar günü bu seçimi kapattığımızda başkanlar buraya nasıl gelecek göreceksiniz. Benim de minnetimi ifade etmek için hızlıca nasıl ziyaret edeceğimi göreceksiniz.”

Haberin Detayları Geliyor…

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza kullanabilirsiniz. (iOS, Android)Twitter’da yapabilirsin @haber7Hesabınızı takip edebilirsiniz.

Uygulama mağazası Google Oyun Takip etmek

salpazarihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu