Haber

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşu törenlerle kutlandı

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı yıl dönümü törenlerle kutlandı. Törende 29 top atışı yapıldı.

Tören, Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi’ne ait çelenklerin Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı.

29 topçu ateşi eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda kutlama programı başladı. Burada devam eden etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği ilk tebrik mesajı okundu.

Günün anlam ve değerine ilişkin konuşma yapan Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Bugün Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. Tarih boyunca karşımıza çıkmıştır. Gümüşhane, Anadolu Türklüğünün en önemli köşelerinden biridir. Bu “Ruslar, 1916 yılının Haziran ve Temmuz aylarında aziz topraklarımızı işgal etti. İşgal uzun sürmedi ve ordumuzun kahramanca mücadelesi sonucunda Milletimiz, güzel Gümüşhanemiz 15 Şubat 1918’de düşman esaretinden kurtarılmıştır” dedi.

Başkan Çimen’in konuşmasının ardından Gaziler adına Gazi Ercan Kömürcü bir konuşma yaptı.

Programın ilerleyen saatlerinde Gümüşhane gazileri adına Gazi Hüseyin Cahit Kaya, Vali Alper Tanrısever’e Türk bayrağını, Gazi Celil Tanguroğlu Belediye Başkanı Ercan Çimen’e şehrin anahtarını, Gazi Gazi Kaanoğlu ise İl Jandarma Komutanı Jandarma’ya kurtarılan toprakları hediye etti. Albay Serhat Demiral. Protokol üyeleri de gazilere buket takdim etti.

Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sudenaz Parlak’ın okuduğu ‘Kahramanlık’ şiirinin ardından halk oyunları grubu gösterilerini gerçekleştirirken, Kurtuluş Yarışı temalı yarışlarda ve Kurtuluş Yarışı’nda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. ödüller.

Burada gerçekleştirilen kutlama programının sonunda Gümüşhane Binicilik Spor Kulübü ve GÜMOFF Off-Road Kulübü tarafından geçiş töreni düzenlenerek vatandaşlara kavrulmuş et ikramı yapıldı.

Etkinlik kapsamında Kemaliye Camisi’nde şehitler için mevlid okunurken, Süleymaniye Mahallesi’nde Gümüşhane Belediyesi tarafından restore edilen Zeki Kadirbeyoğlu Konağı ve Paşa Hamamı’nın açılışı yapıldı. – GÜMÜŞHANE

kiziltepeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu