Haber

İBB ile Hatay Büyükşehir Belediyesi Arasında Protokol İmzalandı

İBB HATAY’DA 62.5 MİLYON LİRALIK NAKDİ YARDIM SAĞLAYACAK 1.000 ADET KALICI KONUT İNŞA EDECEK

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Başkan Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Hatay Defne’de düzenlenen ‘Halil İbrahim Sofrası Toplantısı’nda önce depremzedelerle bir araya geldi, ardından İBB’nin aldığı karar doğrultusunda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile bir araya geldi. Meclis 12 Nisan’da protokolü imzaladı. İmamoğlu ve Savaş tarafından imzalanan protokol uyarınca; İBB, depremlerle sarsılan Hatay’da 1000 adet kesikli konut yapacak, içme suyu, kanalizasyon ve elektrik altyapısını onaracak. İBB Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı kararla tüm bu çalışmalar için Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 62,5 milyon lira nakdi yardım yapılacak.

Millet İttifakı Başkanları; 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcı adayları Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ilk gün depremzedelerle bir arada ramazan bayramı. harcandı. Adıyaman’da Kılıçdaroğlu, Malatya’da Akşener, Adana’da Karamollaoğlu, Gaziantep’te Davutoğlu, Diyarbakır’da Babacan, Osmaniye’de Uysal, Hatay’da İmamoğlu ve Kahramanmaraş’ta Yavaş “Halil İbrahim Sofrası” depremzedelerle bir araya geldi. gelmek. 8 ilde depremzedelerin acılarını ve yemeklerini paylaşan 8 lider, canlı yayınla hem kendi şehirlerindeki vatandaşlara hem de diğer şehirlerdeki vatandaşlara seslenerek yanlarında olduklarının mesajını verdiler.

“DEPREM MAĞDURLARI 86 MİLYON KİŞİMİZİN HAYATIDIR”

İmamoğlu’nun eşi Dr. Dilek İmamoğlu ile birlikte geldiği Hatay Defne’de depremzedelerin buluşma noktası Aşağıokçular Mahallesi’nde kurulan Halil İbrahim Sofrası oldu. İmamoğlu çiftine Defne’yi ziyaretlerinde Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Lideri Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş eşlik etti. Vatandaşların yoğun ilgisi altında konuşan İmamoğlu, “Buradaki Halil İbrahim Sofrası’ndan, Hataylı hemşerilerimden aldığım vekaletname ile 86 milyonluk Türkiye’mize buradan bayram yeter mi? Ve buradan, bu ülkeyi koca bir Halil İbrahim Sofrası yapmak için yola çıkan, Hakkın, hukukun ve adaletin temsilcisi, erdemin temsilcisi 13 Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da selamlar gönderelim. , vicdan ve devlet insanı olmak.Deprem bölgesindeki tüm vatandaşlarımız 86 milyonluk millet olarak hepimizin canı ve ciğeridir.Ne olursa olsun hepimiz düştüğümüz yerden kalkacağız.Dolayısıyla; Hatay’da, Maraş’ta, Adıyaman’da herhangi bir şehrimizde hangi vatandaşımızın çocuğu, çocuğu, genci olursa olsun geride kalacak.Yine içiniz rahat olsun.Hele 15 Mayıs’tan sonra başta olmak üzere hepimizle yan yana duracağız. Hatay başta olmak üzere Lütfü Savaş Başkanım ve tüm ilçe belediye başkanlarım hep birlikte ayağa kalkacağız” dedi.

“BU BAYRAM GELECEĞE YÖNELİK UMUTLARI EN YÜKSEK TAŞIMA GÜNÜ”

“Acımız büyük. İnsanlarımızı kaybettik. Yaralarımızı sarabiliriz ama kaybettiklerimizi geri getiremeyiz” diyen İmamoğlu, “Tüm kayıplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Cennette olsunlar. Kaybettiklerimize olan borçlarımızı her zaman birlikte ödemeliyiz. Çünkü beyin sarsıntısının acı verici bir olay olduğunu biliyoruz; Tamam. Büyük bir felaket yaşadık; Tamam. Ancak geçmişten günümüze ne yazık ki beyin sarsıntısının gerekliliğini yerine getirme konusunda hassasiyet göstermedik. Eksiklerimiz var. Bundan sonra hata yapmamak adına asla ama asla eksik davranmayacağız. İnşallah görürsünüz, sizleri hep birlikte güvenli yuvalarınıza kavuşturacağız. Bu bayram her şeye rağmen bir umut bayramıdır. Bu bayram, tüm eksikliklere, yaşadığımız tüm acılara rağmen, yarınlara olan umudu en üst düzeye çıkarma günüdür. Onun için buradayız” dedi.

“15 MAYISTAN İTİBAREN HALİL İBRAHİM SOFRASI’NIN BEREKETLERİNİ ÜLKEMİZE TAŞIYACAĞIZ”

Depremde hayatını kaybeden vatandaşları ülkenin 86 milyon vatandaşıyla aynı seviyeye çıkarmak zorunda olduklarını vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Gittiğim her yerde ‘Önce millet olarak deprem bölgesinde halkımızla eşit olacağız’ diyorum; O zaman hep birlikte ayağa kalkarız’ dedim. Meydanlarda halkımıza dedim ki, ‘Bu fedakarlığı yapmaya, kol kola, omuz omuza ayağa kalkmaya hazır mısınız? Bütün milletimiz ‘Biz varız’ diyerek ayağa kalktı. Bunun için Millet İttifakı olarak 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde Halil İbrahim Sofrası’nın yurdumuzun her yerindeki rahmetini ve iyiliğini içine alan, sofradaki herkesi içine alan, herkesi bir arada tutan bir süreci başlattık. bu masa hakkında olduğunu hissediyorum. vatanımızı yaşatacağız. Millet İttifakı; Hak, hukuk, adalet diyenlerin ittifakıdır. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Sağduyu ile adil kararlar alacağız. Bu akıllı analizlerle şehirlerimizi 100 yıllık, 200 yıllık şehirler olarak inşa edeceğiz. Biz de şehirlerin ihtiyaçlarını analiz ederken vatandaşın ne istediğini dinleyeceğiz.”

“BU SAATTEN SONRA UMUTLARINIZI YÜKSEK TUTUN”

Millet İttifakı belediyeleri olarak deprem sonrası yürüttükleri çalışmalarla ortak çalışma kültürünün örneklerini verdiklerini ifade eden İmamoğlu, “Hatay’da, saygıdeğer Belediye Başkanımız Lütfi ile omuz omuza, Hatay’ın her noktasına koştuk. Savaş. Halkımızın beklentilerini boşa çıkarmayacağız. Depremzedelerimizin bu zor günlerini hep birlikte yaşayarak hissedeceğiz. İnanın İstanbul’daki milyonlarca insanımızın yanınızda olduğunu, sizi hissettiğini ve her anınızda olmaya devam edeceğini yeterince biliyorum. Bundan sonra umutlarınızı yüksek tutun. Bu deprem bölgesinin tüm çocukları yani çocuklarımız hepimize emanettir. Gençlerimiz hepimize emanet. Ağrılar birer birer geçecek. Hayatı yeniden şenlik havasına çevireceğiz. Bu ülkedeki çocuklarımızı hak ettikleri tatilin sabahına uyandırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

İBB VE HBB ARASINDA “DEPREM PROTOKOLÜ” İMZALANDI

Depremzedelerle Halil İbrahim Sofrası’nda oturan İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi altında bölgeyi terk ederek İBB’nin Antakya’da kurduğu Afete Uyum Merkezi’ne gitti. Burada yeniden gündeme gelen İmamoğlu ve Savaş, 12 Nisan’da İBB Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda protokol imzaladı. İmamoğlu ve Savaş’ın imzaladığı protokole göre; İBB, depremlerle sarsılan Hatay’da 1000 adet kesikli konut yapacak, içme suyu, kanalizasyon ve elektrik altyapısını onaracak. İBB Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı kararla tüm bu çalışmalar için Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 62,5 milyon lira nakdi yardım yapılacak. İmza için düzenlenen etkinlikte konuşan İmamoğlu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından İBB’nin AFAD tarafından Hatay ile eşleştirildiğini hatırlattı. Depremin olduğu ilk günden itibaren HBB Lideri Savaş’ın Hatay’daki ahengi içinde kurum olarak çalışmaya başladıklarını kaydeden İmamoğlu, “Gerçekten profesyonelce, insanların ihtiyaçları için koşan, düzenli hareket eden, işbirliği içinde hareket eden, sadece kurtaran değil, gün değil, aynı zamanda geleceği iyi tasarlamanın ihtiyaçlarını da karşılamaktadır. Bunu tasarlamak için bir süreç ortaya koyduk.”

“SORUMLULUKLARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR”

İBB’nin Hatay’daki çalışmalarında 8 bini aşkın çalışanın görev aldığını ifade eden İmamoğlu, “Burada siyasi temaslarda bulunan meslektaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma ve Meclis’teki meslektaşlarıma, İstanbul’daki meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. bürokrasinin dışında görev alan meclis. Elbette sorumluluğumuz devam ediyor. 800’e yakın çalışanımız burada Hatay Büyükşehir Belediyemizin öngördüğü çalışmaları bizimle birlikte sürdürüyor. 300’e yakın aracımız halen burada ve Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda hizmetlerine devam ediyor. İmamoğlu, imzaladıkları protokolün içeriğini de belirterek, “Öncelikle insanımızın barınma sürecini çadırlardan kesikli evlere taşıyarak buraya 1000 adet kesikli ev yaparak bir inşaat faaliyeti yürütmek ve buraya, bu bölgeye en az 3-4 bin kişi barınacak. Çünkü kesintili konutlarda en az 2, 3, 4 yıllık bir dönemi sağlıklı bir şekilde hayata geçirebilirsek bu bölgelerde daha kalıcı ve sistemli konutlar inşa etme imkanımız olur. Çabucak, aceleyle, alelacele yapılan bir iş, Hatay’da ve diğer illerimizde asla gerçek bir iş olmaz” dedi.

İMAMOĞLU’DAN İBB MECLİSİ’NE “HATAY” TEŞEKKÜRÜ

Protokolde toplam 62,5 milyon lira nakdi yardımın yer aldığını hatırlatan İmamoğlu, “Bu noktada İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de teşekkür ediyorum. Bu ücretler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay Büyükşehir Belediyemizin hesaplarına yatırılacaktır. Temellerimiz burada bitmeyecek, devam edecek. Önderliğimizin yanındayız, Hatay halkının yanındayız, tüm Hatay halkının yanındayız. Söz veriyoruz, söz veriyoruz ki gözümüz, kulağımız, otoritemiz hangi kanaldan olursa olsun hayatın kesintisiz devam edeceğine, buradaki her türlü hayatın gerçek bir şölen olacağına söz veriyoruz” dedi.

SAVAŞ: “HATAYLILAR ADINA MİNNETTARIZ”

İmamoğlu’nun ardından bir konuşma yapan Savaş, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, “Hatay’da bugüne kadar birçok kurum, kuruluş ve belediye güçlü bir destek oldu ama tabi ki en büyük desteği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gördük. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak liderim ve çalışma arkadaşlarına bu konuda gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyoruz. Hatay halkının adına minnettarız. Elbette Hatay bir kadim şehir. İstanbul aynı zamanda bir antik kenttir. Biri kültür başkentimiz, diğeri ise medeniyetler başkenti. Bu iki şehir hayatta kalmalı. Çünkü her ikisinin de ülkemize ve dünyaya kattığı çok fazla manevi değer, kültürel değer, tarihi değer, ticari ve turizm maliyeti var. Bu yüzden hep ortada olmak zorundayız. Büyük bir felaket yaşadık. Bu krizi atlatırken gerçekten çok insan kaybettik, çok şey kaybettik. Ama gördük ki insanlık hala ülkemizde ve yurt dışında yaşıyor. İnsanlara ‘İnsanlık yaşar’ dedirtmenin en değerli sebeplerinden biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir.

“14’ÜNDEN SONRA HATAYIMIZA DAHA ÇOK YAPACAĞINIZA İNANIYORUZ”

İBB Meclisi’nin aldığı karardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Savaş, şunları söyledi:

“Eminim, biliyorum ki depremin ilk gününden beri buradaki arkadaşlarımız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden arkadaşlarımız -ne Ekrem Bey ne de ben biliyorum- depremin ilk gününden beri çok destek verdiler. Bu sadece Meclisimizden geçen görünen kısımdır. Sayın liderimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu kutlu yola başladığımız yolda bitiririz. 14’ünden sonra Ankara’dan imza atacak ve Hatay’ın yükselişine daha fazlasıyla destek verecek konuma gelecek. Burada daha dik yürüyoruz, daha çok insanın daha hızlı ayağa kalkmasını destekliyoruz. Liderim bunu emanet olarak kabul ediyoruz. İnşallah 14’ünden sonra Hatay’ımıza çok daha fazlasını yapacağınıza inanıyoruz. Bunun hakkında konuşmama gerek yok. Çünkü ona inanıyorum. Kalbinizin yarısı İstanbul için atıyorsa, diğer yarısı Hatay için. Ancak inşallah bundan sonraki süreçte de özellikle 14’ünden sonra hep Türkiye’nin tamamını kapsayacak hizmetler yapacağız. Allah bize de size de nasip etsin” dedi.

Protokolün imzalanmasının ardından İmamoğlu, Antakya’dan ayrılarak Samandağ ilçesine gitti. Yolun uzunluğu nedeniyle vatandaşların ilgisiyle karşılaşan ve aracı sık sık durdurulan İmamoğlu, depremzedelerle fotoğraf çektirdi. İmamoğlu, Cuma namazını da Samandağ Ebul Fütuh Camii’nde kıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberyunak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu