Haber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oyunu kullandı

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oylarını İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu verdi.

Eşi Hamdiye Soylu ile birlikte Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki Dobruca Ortaokuluna saat 09.30 sıralarında gelen İçişleri Bakanı Soylu, 1003 numaralı sandıkta oy kullandı.

Soylu daha sonra basına açıklamalarda bulundu. Seçimlerin Türkiye için hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle konuşmasına başlayan Bakan Soylu, “Sayın ilk saatlerinden itibaren Türkiye’deki oy kullanma süreçlerine ilişkin arkadaşlarımız, bağlı illerimiz, emniyet müdürlüklerimiz ve jandarma komutanlarımızla değerlendirmelerde bulunduk. Sabah 00.00 Oy verme işlemleri sorunsuz başladı.YSK’nın idaresindeki bu seçimle ilgili güvenlik tedbirlerini seçim öncesi, seçim zamanı ve seçim sonrası olmak üzere üç aşamada almaya çalıştık. 2018 seçimlerinde toplam 311, 2023 seçimlerinde ise 280 olay oldu.Bu durumda seçim öncesi olay sayısını kapattık.Türkiye 1833’ten bu yana çok büyük bir seçim tecrübesi yaşadı. Bu seçimler için Yüksek Seçim Kurulu, özellikle 8 farklı bölgede dağıtım yaparak, bugün 601 bin güvenlik görevlisi, polis, jandarma ve kıyı güvenliği görev yapıyor. Görevimiz gereği gerek okulların iç ve dış güvenliği gerekse seçim kurullarının iç ve dış güvenliğinin sağlanmasında ön saflarda yer almaktayız. 79 helikopterimiz ve 8 uçağımız görev başında. Okulların jeneratör, kamera ve ışıklandırma dahil tüm ekipmanları için günler öncesinden önlemler alındı. 13 Mart’ta yayınlanan seçim genelgesindeki tüm unsurlarımız valilerimiz, kaymakamlarımız ve ilçe emniyet müdürlerimizle koordineli bir şekilde tek tek tamamlandı.

“DEPREM BÖLGESİNE BİN 158 SEÇİM KONTEYNERİ OLUŞTURULDU”

Bakan Soylu, Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen bölgelerde oy kullanma süreciyle ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini ve şu ana kadar bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, “Deprem bölgesinde de oy kullanmada bir sıkıntı yok. Seçim sandıkları kaldırıldı. kuruldu.Oy verme işlemi sabah itibari ile sorunsuz başladı.Gördüğüm kadarıyla Türkiye’nin birçok yerinde sabahın erken saatlerinden itibaren bir önceki seçime göre daha ağır bir oy verme durumu var.İnanıyorum ki Türkiye demokratik olarak en doğru kararı vermiştir.Ülkemiz ve geleceğimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

haber-dinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu