Haber

İran’ın bazı şehirlerinde esnaf kepenk kapattı

İran’daki Mahsa Emini gösterileri kapsamında yapılan “3 günlük genel grev” çağrıları sonrası bazı kentlerde esnaf kepenk kapatırken, Yargıtay Başkanı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, “esnafın kepenklerini kapatmak zorunda kaldığını” iddia etti. kepenkler”.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, 5-7 Aralık’ta “genel grev ve boykot” çağrılarının ardından başkent Tahran’ın yanı sıra Zahidan, İslamşehir, Arak, Kirman, Şiraz, İsfahan, Kazerun, İylam, Kirmanşah, İsfahan, Senendec, Sakız, Urmiye, Bukan ve Bojnurd kentlerinde esnafın kepenk kapattığı görüldü.

Bandar Abbas’taki Al Mehdi Alüminyum Fabrikası çalışanları da işi durdurarak greve zemin hazırladı.

Yargıtay Başkanı’ndan esnafın kepenk kapatmaya zorlandığı iddiası

Öte yandan rejime yakınlığıyla bilinen bazı sosyal medya hesaplarından açık dükkanların görüntüleri paylaşılırken, Yargıtay Başkanı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei de kepenkleri kapatanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu. esnafın kepenklerini kapatmak zorunda kaldığını öne sürdü.

Ejei, “Esnaf ve esnafın gönlünde terör estirenler, dükkânlarını kapatmazlarsa ateşe vermekle tehdit edenler halka zarar verme suçunu işlemişlerdir. Yargı ve polis bunları tespit edip tutuklamalı ve kovuşturmalı” dedi. .” söz konusu.

Mahsa Emini şovları

“ahlak polisi” olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra gözaltına alınan ve 16 Eylül’de hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini’nin 16 Eylül’de Tahran’da ölümü, ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı. .

Ülke geneline yayılan gösterilerde yüzlerce kişi hayatını kaybetti, 10 binden fazla kişi gözaltına alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu