Ekonomi

İstanbul Sanayi Odası’ndan 19 sanayi kuruluşuna ödül

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı ev sahipliğinde Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenen “100. Yıl Cumhuriyet Kutlama Gecesi”ne İstanbul Valisi Davut Gül, Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katıldı. Meclis Ender Yılmaz. , İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İSO Meclis Üyeleri ve iş insanları katıldı.

Etkinlikte, 1968 yılından bu yana İSO 500 listesinde yer alan 19 sanayi kuruluşuna ödülleri verildi.

Açıklamada, kutlama gecesindeki konuşmasına yer verilen İstanbul Valisi Gül, şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve bu 100 yıllık serüvenimizde bu vatanı evimiz edinen tüm şehitlerimize minnettarız. Türkiye’nin bugünü dünden daha güzel, ve yarının bugünden daha iyi olacağına inanıyorum.

Son yüzyıldaki en değerli kazanımımız Cumhuriyettir. Ama Cumhuriyeti ayakta tutan en değerli unsurumuz kardeşliğimiz ve birlikte yaşama kültürümüzdür. Farklılıkları zenginlik olarak görmeliyiz. “Yaşasın millet, yaşasın Cumhuriyet.”

İğne yapamayan Türkiye’nin 250 milyar doların üzerinde ihracat yapan bir Türkiye haline geldiğini belirten Gül, “Bu elbette tesadüf değil. Bu başarıda başta İstanbul Sanayi Odası olmak üzere sanayicilerimizin büyük katkısı var” ” değerlendirmesini yaptı.

‘Cumhuriyetin getirdiklerinin bilincindeyiz’

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, millet olarak hep birlikte yaşanan bu güzel heyecanın kaynağının, milli iradenin ve halkın yönetime katılımının önünü açan Cumhuriyetin bu topraklarda kurulmuş olmasıdır. 1923 yılında asırlık bir yolculuğun ardından 100. yılına ulaştı.

İSO olarak Cumhuriyetin getirdiklerinin farkında olduklarının altını çizen Bahçıvan, “Cumhuriyetimizin 2. yüzyılı artık başlıyor. Herkes kalan yüzyılın muhasebesini yaparak geleceğin önceliklerini, yol haritalarını belirlemeye çalışıyor.” Bunu yapmak biz sanayiciler olarak kaçınılmaz bir zorunluluktur.” .” görüşünü paylaştı.

‘Sektörümüzün mücadelesi küçümsenemez’

Bahçıvan, Cumhuriyetin 100 yıllık sanayileşme serüveninin zorluklarla dolu olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Ama bugün, bu 100 yıllık hikayede, dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisi arasında yer alıyorsak, sanayimizin gösterdiği emek küçümsenemez. Umudunu kaybeden insan için yarın olmaz diyorlar. Cumhuriyeti kuran ekip umutsuz değildi.

Doğan her güne umutla bakan ve “Yarın güzel şeyler olacak” diyen bir ekipti. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında İzmir İktisat Kongresi ile ilk tohumları atılan ve her 10 yılda bir hızlanarak devam eden sanayileşme sürecimiz, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yüzde 25 civarında değer ve katkı üreterek girmektedir. gayri safi yurtiçi hasıla.

Kuşkusuz bu katkı, yeni yüzyılımızda çok daha yüksek seviyelere ulaşacaktır. Çünkü sanayiden güçlü bir katkı alamayan ülkelerin, refah toplumu olma yolunda maalesef çok geride kaldıklarını biliyoruz. Bugün gerçekten sektörün gelecek ufkunu yaratacağımız bir dönemdeyiz. “Artık yüksek teknoloji, dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve Türk sanayisinin katma değerden ve yüksek teknolojiden pay alarak gelecekteki rekabete hazırlanması dediğimiz bir döneme gerçek bir yolculuk yapıyoruz.”

‘Bayrağımızı her alanda daha yükseğe kaldırmalıyız’

İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 100 yıl önce başlattığı bu büyük dönüşümün, ülkeyi çağdaş bir Cumhuriyet’e dönüştürme yolunda atılan cesur adımların bir sonucu olduğunu kaydetti.

Yılmaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlarken, böylesine büyük bir mirasa karşı sorumluluğumuzu asla unutmadık ve asla unutmayacağız. Ülkemizde Atatürk’ün önderliğinde her alanda başlatılan devrimler ve yapılan çalışmalar eğitim, bilim, kültür-sanat, spor, tarım ve sanayi alanlarında büyük gelişmelere yol açmıştır.Bugün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bu değerli mirası korumak, ileriye taşımak ve daha ileri taşımak için tam bir kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. milletimizin refahını artırın.

“Demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini taviz vermeden koruma kararlılığımızı sürdürmeli, daha parlak bir geleceği birlikte inşa etmek için çağdaş ve yenilikçi fikirler üreterek bulunduğumuz yerden çok daha yükseğe atlamalı, bayrağımızı her alanda daha yükseğe çıkarmalı ve yükseltmeliyiz. Çağdaş uygarlık düzeyinin üstünde.”

Sürekli olarak ISO 500 listesinde yer alan bir kuruluş

1968 yılından bu yana sürekli olarak ISO 500 listesinde yer alan 19 şirket ise Arçelik AŞ, BMC Otomotiv San. ve Tic. AŞ, Borusan Mannesmann Boru San. ve Tic. AŞ, Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri TAŞ, Deva Holding AŞ, Dyo Boya Fabrikaları San. ve Tic. AŞ, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San. ve Tic. AŞ, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları TAŞ, Goodyear Lastikleri TAŞ, Gübre Fabrikaları TAŞ, Hektaş Ticaret TAŞ, Makine ve Kimya Sanayi AŞ, Man Türkiye AŞ, Keyifli Akü ve Malzeme Sanayii AŞ, Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi İşletmesi TAŞ, Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi AŞ, Türk Demir Döküm Fabrikaları AŞ, Türk Traktör ve Ziraat Makinaleri AŞ, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ olarak açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu