Haber

Karşıyaka, zirve yarışında Turgutluspor’a yenilerek ağır yaralandı.

TFF 3. Lig 2. Grup zirve yarışında deplasmanda Turgutluspor’a 1-0 yenilerek ağır yaralanan Karşıyaka, üst üste üçüncü kez rakibine oldukça kritik bir maçta yakalandı. Turgutluspor ile 2019-2020 sezonunda Antalya’da Play-Off finaline yükselen Kaf-Kaf, Manisa temsilcisine penaltılarda mağlup olarak 2. Lig’den elendi. O finalin ardından yıllardır 3. Lig’den kurtulamayan yeşil-kırmızılı ekibin yolları bu sezon da yine kırmızı-siyahlı ekiple kesişti. İlk yarıda iddialı ekibiyle 3 üzerinden 3 yaparak sezona lider başlayan Karşıyaka, 4. turda Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda taraftarı önünde Turgutluspor’a 1-0 yenilerek koltuğunu rakibine kaptırdı. hafta.

Ligin ilk yarısını lider Batman Petrolspor’un 7 puan gerisinde tamamlayan İzmir temsilcisi, dönemin son sınavını kazanarak üst üste 4 galibiyetle zirve umudunu tazeledi ve kendi yönetiminde 3 üzerinden 3’lük skor elde etti. İkinci yarının başında yeni teknik direktör Erkan Sözeri. Karşıyaka, deplasmanda Turgutluspor’a 1-0 mağlup olurken, bir maçtan fazla da olsa aylar sonra liderliği geri almak hedefiyle yola çıktı. Kadrosunda ciddi eksiklikleri bulunan ve teknik patronu cezalı olan Manisa ekibini üst üste üçüncü önemli sınavda yenemeyen Kaf-Kaf, yerini Turgutlu’ya kaptırarak 35 puanla üçüncü sıraya geriledi. Grupta 36 puanla ikinci sıraya yükselen Turgutluspor’a çift gol fark avantajı sağlayan Karşıyaka, 10 maç kala şampiyonluk yarışında geride kaldı.

HAYDAR NE YAPMALI?

Karşıyaka’nın 40 yaşındaki tecrübeli kalecisi Haydar Yılmaz, Turgutluspor’un deplasman maçında birçok kez attığı golle dev oldu. Maçın ilk yarısında ve ikinci yarının başında net gol pozisyonlarında rakibine yol vermeyen Haydar, 69. dakikada kafa vuruşuna engel olamadı. Karşıyaka’nın ilk yarıda Yasin Ozan’ın attığı gol ofsayt nedeniyle sayılmadı. Kaf-Kaf’ın transferin orta döneminde büyük umutlarla kadrosuna kattığı yıldız isimler Turgutlu’da skoru değiştirmeye yetmedi. Teknik Direktör Erkan Sözeri, 40. dakikada sakatlanan Cenk Ahmet’in yerine sahaya çıkardığı Mehmet Alaeddinoğlu’nu 90 dakika bitmeden oyundan aldı. 74. dakikada oyuna dahil olan Erdem Özcan skorun değişmesine katkıda bulunamadı.

haberikizce.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu