Ekonomi

Erdemir hisse geri alımı için ayrılacak fonu belirledi

Investing.com – Ereğli Demir Çelik Fabrikası TAŞ. ( EREGL) 31 Mart’ta yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda hisse geri alım programının başlatılmasına onay verdi.

Şirket tarafından kamu açıklama platformuna yapılan son açıklamada, şirketin tahsis edilmesi için tahsis edilecek fonun, Kurulun kapsamı dahilinde verilen izin uyarınca en fazla 1.000.000.000 olarak belirlenmesine karar verildi. 27 Nisan 2023 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile geri alım programının uygulanabilmesi için son tarih genel kurul tarihinden itibaren 3 yıl olarak belirlenmiştir. Ancak, geri alıma konu olan azami pay sayısına ulaşılması durumunda geri alım programı sonlandırılabilir.

Pay geri alımına ilişkin gerekli tüm süreçlerin yürütülmesi için Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Üye ile Mali Yönetim ve Mali İşler Küme Lider Yardımcısı’na ayrı ayrı yetki verilmesine karar verilmiştir.

Konuyla ilgili detaylı açıklamada, hisse geri alımının hedefine şu şekilde değinildi:

EREGL hissesinde son durum

EREGL bu haftayı %5,34 kayıpla sürdürürken dün 32,62 TL’den kapattı. Hisse fiyatı Nisan ayında %7,85 düşüşle devam ediyor. Yılbaşından bu yana yüzde 21,4 değer kaybetti.

EREGL 2023 yılında 53,55 TL ile en yüksek fiyatına ulaşırken, bu hafta düşüş gösteren 32,62 TL ile yılın en düşük fiyatı olarak kayıtlara geçti. InvestingPro verilerine göre EREGL için 13 model üzerinden yapılan değerlendirmede rayiç değer şu anda 38,34 olarak hesaplanıyor. Bu gerçeğe uygun değer hesaplamasına göre hisse fiyatı %17,5 iskontolu olmaya devam etmektedir.

Author: Günay Caymaz

Borsa bilgileri, uygun fiyat, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan çıkmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. katılmak tıklamak .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu