Teknoloji

Korku ve Gerilim Oyunu Fort Solis Çok Yakında Geliyor: İşte Tüm Detaylar

 
Black Drakkar Games tarafından geliştirilen ve Dear Villagers tarafından yayınlanan macera, kaygı, gerilim oyunu Fallen Leaf, Fort Solis 22 Ağustos’ta geliyor. kızıl gezegendeyiz ve burada sinematik bir deneyim yaşamaya hazırlanıyoruz. Özünde bir hikaye odaklı olan ve yürüyen bir simülasyon yöntemiyle karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun, bu durumda hem gerilim hem de kaygı deneyimini bizlere hissettirmeye çalışıyor.
Fort Solis sinematik bir deneyim olduğundan, farklı şekillerde oynanabilir ve geliştirici grubu, bu oynanışı istediğiniz biçimde özelleştirmenize olanak tanır. Bu özelleştirmelerden biri ile oyunu arka arkaya istediğiniz formda oynayabiliyor veya oburluk ile parça parça ilerleyebiliyorsunuz. Bu tamamen sizin tercihinize bağlı ve isterseniz bir Netflix dizisi gibi bölüm bölüm istediğiniz biçimde oynayabilir, isterseniz de artık sıkıldım ve oyunu bitirip hikayeyi bir solukta yaşamak istiyorum derseniz, Tabii ki, bu seçenek de mevcuttur.
 
Uzay üssünde gerilim dolu anların bizlere sunulması amaçlanıyor.
 
 
Kızıl gezegende bulunduğumuz ve uzayın derinliklerine geçebileceğimiz bu yapımda uzak bir maden üssünden gelen bir sinyali araştırıyoruz. Elbette bu tür oyunlarda hikayenin başlangıcının küçük bir davet ve bu davetin cevapsız daveti ile temsil edildiğini bilirsiniz. Burada bu çağrıya cevap veren Jack isimli bir karakteri kontrol ediyoruz ve burada hem bu istasyona doğru bir şekilde varmaya hem de neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Elbette bu süreç boyunca hep korku ve gerilim anlarıyla karşılaşmayı hedefliyoruz ve bu bağlamda tabii ki oturduğumuz yerden geriliyoruz. Oyunun asıl amacı bizi biraz esnetmek.
Elbette ilerlediğimiz her alanda farklı unsurlarla karşılaşabiliyor, çevreyi keşfedebiliyor ve yürüme simülasyonu deneyimini bu oyunda rahatlıkla hissedebiliyoruz. Oyunun temelde yürüyen bir simülasyon olduğundan bahsetmiştim ve buna korku ve gerilim unsurları da eklenince çeşitliliğin biraz daha arttığını söyleyebiliriz. Bunun dışında oyundaki karakterlerin duygu ve düşüncelerini yansıtacak ünlü oyuncular da bulunuyor. Bu oyuncuların ortasında Roger Clark, Troy Baker ve Julia Brown gibi isimler yer alıyor. Aynı zamanda bize gerçekçi bir duygu aktarmaya çalışıyor ve bu bağlamda bu karakterlerin konuşmalarını da görebiliyor. Ondan sonra hikayeye dahil olabiliriz. Elbette arka planda kalan hikaye boyunca bu karakterler bize çeşitli sunumlar yapıyor ve olayların arka planında yer alan unsurları aktarıyorlar.
 
Geliştirici grup, sese ve müziğe oldukça önem verdiklerini belirtiyor.
 
 
Oyunda yukarıda da belirttiğim gibi karşılıksız kalan bir sinyalin ardından olayların nereye gittiğini bulmaya çalışıyoruz ve sırlarla dolu bu olayı çözmeye çalışıyoruz. Tabii bunu yaparken de hep yürüyor, bu istasyona doğru gerçek bir adım atıyor ve istasyonun içindeki odaları tek tek geziyoruz. Bu istasyonda açılamayan kapılar, her türlü pürüz ve dahası bizleri bekliyor. Bu engelleri aşmak için elbette etrafı araştırıyor ve çeşitli nesnelerle yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Oyun temel olarak bize sürükleyici bir hikaye anlatımı aktarmayı hedefliyor ve aynı zamanda bize sinematik bir deneyim sunmak istiyor. Bunun dışında sesler ve müzikler yine çok kaliteli bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Geliştirici gruba göre bu sese ve müziğe büyük özen ve dikkat gösterilmiş. Oyunculara hem ses hem de müzik açısından oldukça sevindirici bir deneyim aktarılacağı belirtiliyor. Elbette bu tarz oyunlarda ortamdaki ses ve gerilim atmosferinin oyuncuları içine çeken bir yapıda olması gerektiğini de biliyorsunuz. Çünkü böyle bir yapının olmaması oyuncuları geri itiyor bu özellikler değerli olanlardan. öğeler. Bu nedenle, özellikle kaygı ve gerilim oyunlarında arka plandaki müzik/sesin gerçekten gergin olması gerekir.
 
Ayrıca korku oyunlarında çevreyi keşfetmenin ve çevrelerindeki çeşitli kaynaklarla etkileşime geçmenin oldukça değerli ve temel şeyler olduğunu da biliyorsunuz. Bunları yaparak elbette burada neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz ve bu bağlamda çevredeki nesnelerle etkileşime girerek yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Bu oyunda bire bir şeklinde video günlükler bulunuyor ve bu video günlükler sayesinde burada neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve olaylar dizisi boyunca karakterlerin başına gelenleri görebiliyoruz. Bu nedenle, bu görüntü günlüklerini bulmamız ve incelememiz gerekiyor. Ancak bu durumda işlerin nereye gittiğini öğrenebilir ve hikaye hakkında destekleyici bir geri bildirim alabiliriz.
 
Farklı alanlara giderek ana hikayeyi destekleyecek unsurlar bulabiliriz.
 
 
Oyunda tüm bu hikaye içeriğini yaşarken tabi ki yukarıda da belirttiğim gibi çeşitli bölgeler ve farklı alanlar bizleri bekliyor. Oyuncular olarak oyun içerisinde yatak odalarına, servis alanlarına ve daha birçok alana hemen adım atabilir ve bu alanları istediğimiz gibi keşfedebiliriz. Burada farklı bölümleri ve parçaları keşfederek neler olup bittiğini öğrenebilirsiniz ve benzetme burada çeşitli şekillerde bağlantılıdır. Pozisyonların yanı sıra ek hikaye içerikleri de bizlere sunuluyor ve bu ek hikaye içerikleri ile birlikte aslında ana hikaye daha açıklayıcı bir formda karşımıza çıkıyor. Bu nedenle buraları keşfetmek çok değerli ve istediğimiz zaman bu bölgeleri kolayca ve tekrar ziyaret edebiliyoruz. Bundan dolayı geliştirici grup bu kapsamda oyunculara çeşitli özgürlükler sunmuştur.
Özetlemek gerekirse oyun, klasik kaygı ve gerilim deneyimini aktarmayı hedefliyor ve bu bağlamda yürüme simülasyonu içeriğini aktarmak istiyor. Bu deneyime başlarken de tabii ki bize sinematik bir içerik sunuluyor ve bu bağlamda istersek dizi gibi oyunu tek tek oynayabiliyor, istersek oyunu direkt ve normal bir şekilde deneyimleyebiliyoruz. Oyun, atmosferi ve hikayesiyle dikkatleri üzerine çekmeye çalışıyor ve bu bağlamda bizlere üst düzey bir deneyim sunmak istiyor.
 
 
Unreal Engine 5.2 oyun motoru ile geliştirilen bu yapım, hem gerçekçi hem de göz alıcı görünümlerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yeni nesil korku ve gerilim deneyimini bizlere aktarmayı hedefleyen oyun, 22 Ağustos’ta biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor ve bu kapsamda şu anda Steam sayfası açık. oyun
Dilerseniz Steam sayfasındaki istek listenize ekleyip çıkış günü bildirim alıp bu durumdan haberdar olabilirsiniz. Dikkat çekici yapısıyla karşımıza çıkmayı hedefleyen bu oyuna çıktığı gün göz atabilir ve baht verebilirsiniz.
 
Oynanış fragmanı
 
 

genc-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu