Haber

Libya’dan İsrail’e çağrı! ülkemizi terk edin

TM’den yapılan yazılı açıklamada, ABD, İngiltere, Fransa ve İtalya hükümetlerinin İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına verdiği desteğin en güçlü şekilde kınandığı belirtildi.

Gazze’ye baskınlar “ABD ve Batı’nın savunmasız ve abluka altındaki halka karşı yürüttüğü kitlesel soykırım savaşı” olarak nitelendirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Libya Meclisi, İsrail’in işlediği suçlara destek veren ülkelerin büyükelçilerinden, bu konuda harekete geçmelerini talep ediyor. Gazze Şeridi’ndekiler derhal Libya topraklarını terk edin.”Söylendi.

İsrail’i destekleyen ülkelere petrol ihracatının durdurulmasını istiyoruz

TM Sözcüsü Abdullah Buleyhik de sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Buleyhik, “Libya hükümetinden, eğer Siyonist düşman İsrail’in gerçekleştirdiği katliamı durdurmazsa, bu ülkeyi destekleyen ülkelere gaz ve petrol ihracatını durdurmasını istiyoruz.”dedi.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı İsrail’e ulaştı. “Aksa Tufanı”Kendi adı altında kapsamlı bir saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırmaya başladı.

Gazze’den yapılan baskınlarda 308’i asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldüğü, 5.132 İsraillinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 2 bin 704’ü çocuk, 1584’ü kadın ve 364’ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100’den fazla Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20’si Filistinli, 3’ü İsrailli ve 1’i Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 42 Hizbullah üyesi, 6 İslami Cihad Hareketi üyesi, 3 Hamas üyesi, 2 Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı üyesi hayatını kaybederken, 4 kişi de hayatını kaybetti. İçlerinden biri gazeteci olan siviller. hayatını kaybetti.

Lübnan’ın gerçekleştirdiği saldırılarda 3 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

haber-edremit.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu