Haber

Lucas Torreira: Galatasaray’ın tarihini biliyoruz, son ana kadar mücadele etmek istiyoruz

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira ise, “Her maçta yüzde yüzümüzü vermeye devam etmemiz gerekiyor. Çeyrek finale yükselmek için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Kulübümüzün geçmişini, özellikle de Avrupa’daki tarihini biliyoruz. Amacımız son ana kadar mücadele etmektir.”

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında yarın Çek temsilcisi Sparta Prag’ı konuk edecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde saat 20.45’te başlayacak karşılaşmanın düdüğünü İspanyol hakem Alejandro Hernandez çalacak.

Futbolculardan Lucas Torreira, maç öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Konsantre oynamaları gerektiğini belirten Torreira, “Bizim için çok önemli bir maç. Rakibimiz farklı tipte olabilir. Yüzde yüzümüzü vermemiz lazım. Dikkat etmemiz lazım. Oynamamız lazım. Buraya çok emek vererek geldiğimizi düşünürsek, “Bundan sonra da Şampiyonlar Ligi’nde olduğu gibi konsantre bir şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Hafta boyunca iyi bir iş çıkardığımıza inanıyorum. Kendi sahamızda, kendi taraftarımızın önünde oynayacağız. Bunun iyi bir avantaj olacağını düşünüyorum” dedi.

“ŞAMPİYONLAR LİGİNDE DAHA FAZLA PUAN ALMAK ZORUNDAYIZ”

Çeyrek finale yükselmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Lucas Torreira, “Amacımız Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya devam etmekti. Sonuçların dışında maçlarda nasıl oynadık, maçlarda nasıl sakin kalabildik?” Oynadığımız oyunun geneline baktığımızda daha fazla puan almamız gerekiyordu. Şu anda Avrupa Ligi’nde daha fazla puan almamız gerekiyor.” ‘da devam ediyoruz. Ülkemizi Avrupa’da temsil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her maçta yüzde yüzümüzü vermeye devam etmemiz gerekiyor. Çeyrek finale çıkmak için elimizden geleni yapmalıyız. Kulübümüzün geçmişini, özellikle de Avrupa’daki geçmişini biliyoruz. Amacımız son ana kadar mücadele etmek. “Plan doğal olarak yapılıyor. Önce bir sonraki maça bakmamız lazım. Adım adım ilerlememiz lazım. İlk baktığım şey yarınki maç çünkü güçlü bir takıma karşı zorlu bir maç oynayacağız” yorumunu yaptı.

“SIRTIMDA SOYADIYLA OYNUYORUM AMA BENİM İÇİN EN DEĞERLİ OLAN ÖNÜMDEKİ CEKETİMDİR”

28 yaşındaki Uruguaylı orta saha oyuncusu Okan Buruk’la çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “1.5 yıldır buradayım. Burada olduğum her maçta nasıl oynadığımı görüyorsunuz. Ben tutkuyla oynayan bir insanım. Ben Ben kendi takımımda oynayan bir insanım.Soyadımı sırtımda oynuyorum ama benim için en değerli şey önümdeki armadır.Alana her türlü çabayı göstererek elimden gelenin en iyisini yapmaya ve taraftarı memnun etmeye çalışıyorum. takım arkadaşlarım, teknik ekibim ve antrenörüm mutlu. Okan Hoca ile çalışmak benim için büyük mutluluk. Kendisi çok karizmatik ve mutlu bir insan. Takımı bir araya getiren bir insan olduğunu düşünüyorum. Kendisine çok minnettarım. kendisine de teşekkür etmek istiyorum. sadece kendisine değil teknik ekibe de teşekkür etmek istiyorum. takımdaki herkes bize çok yetkin hissettiriyor. geldiğim andan itibaren bana onlardan biriymişim gibi hissettirdiler. ben 28 yaşındayım, kendimi bu kadar değerli bir takımda bulup Avrupa’da mücadele edebildiğim için çok mutluyum, her gün bu formayı giydiğimde çok mutluyum. Okan hocanın antrenörlüğünü yapmak büyük bir onur. Gelecekte de büyük başarılara imza atmaya devam edeceğine inanıyorum. İnşallah daha uzun yıllar Galatasaray’la birlikte nice başarılara imza atacağız. “Bana her zaman inanç verdiğiniz için size teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“HER AKŞAM BU FORMADA GOL ATACAĞIMI HAYAL EDİYORUM”

Torreira, Galatasaray’da gol atamamasının sorulması üzerine şu yorumları yaptı:

“Antrenmanlara daha sık gelmeniz gerekiyor çünkü antrenmanlarda çok gol atıyorum. Her akşam bu formayla gol atacağımı hayal ediyorum. Şu ana kadar öyle bir şey olmadı. Geldiğimden beri gol atamadım. Endişelendiğim bir şey değil. Önemli olan takımın kazanması. Elimden gelenin en iyisini yapacağım, takımıma maç vereceğim. “Oyuna yardım etmeme izin verin. Ama tabii ki içten içe gol atmak istiyorum.”

“GALATASARAY FORMASINI GİYDİĞİMDE ONA BORÇLUYUM”

Fernando Muslera’nın Galatasaray tarihinin unutulmaz bir ismi olduğunu söyleyen Lucas Torreira, “Nando takımımızın hem oyuncu hem de kişilik olarak en iyi oyuncusu. O sadece kaptan değil aynı zamanda soyunma odasını da yönetiyor. ve yeni oyunculara yardımcı oluyor. Bu formanın Galatasaray forması olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.” Eğer giyersem ona borçluyum. Onun çağrısıyla ikna oldum. Galatasaray tarihi açısından unutulmaz bir insan olduğunu düşünüyorum. Yıllarca bu kulübe hizmet edeceğine inanıyorum. Kaç yıl burada kalacağımı bilmiyorum ama burada yaşadıklarımı ona borçlu olduğumu düşünüyorum. Bu yüzden bu formayı onunla birlikte giyiyorum. Sözlerini şöyle tamamladı: “Bununla çok gurur duyuyorum.

haber-derebucak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu