Ekonomi

Nakit avans çekme limiti ile ilgili detaylar belli oldu! 15 bin TL limit getirildi.

Son dönemde kredi kartlarından nakit avans kullanımındaki artış nedeniyle limitin detayları da netlik kazandı. Merkez Bankası düzenleme için bankalara başvuru talimatı gönderdi.

15 BİN TL’YE KADAR NAKİT Avans Harcamaları UYGULAMA DIŞINDA BULUNMAKTADIR

Buna göre, 15 bin TL’ye kadar olan kartlarla yapılan nakit avans, kredili mevduat hesabı ve ziynet eşyası harcamaları menkul kıymet yükümlülüğü kapsamına alınmayacaktır. Yani 15 bin TL’ye kadar olan nakit avans harcamaları uygulamadan muaf tutulacak.

KART LİMİTİNİN 50 BİN TL ÜZERİNDE OLMALIDIR

Nakit avans ve kuyumcu harcamalarında 15 bin TL’lik istisna için kart limitinin 50 bin TL’nin üzerinde olması gerekiyor.

DÜZENLEME TALEP ARTIĞINDA YAPILDI

Bireysel kredi kartlarından limiti kesinlikle aşan nakit avans çekimleri teminat tesisi uygulamasına konu olmuştur. Birebir alınan karar kuyumculuk harcamaları için de geçerli kılındı. Her iki unvan için de yüzde 30 oranında güvenlik tesisine tabi olma kuralı getirildi.

SEÇİM ÖNCESİ EN YÜKSEK TALEBİ OLAN BORÇ KANALI

Kredi kartına nakit avans veya TL cinsinden en düşük borçlanmayı sağladığı için aylık yüzde 1,36 faizle taksitli nakit avans maliyeti. oyDaha önce bireysel talebin en yüksek olduğu borçlanma kanalı olmuştu.

calhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu