Haber

Rusya-Ukrayna Savaşının Birinci Yılı… Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Özgür ve Bağımsız Olmak İçin Mücadele Ediyoruz

HABER: MELİS YILDIRIM – Kamera: FATİH NAZIM EFE

Rusya-Ukrayna savaşının birinci yılı münasebetiyle Ankara’daki Meryem Ana Latin Katolik Kilisesi’nde tören düzenlendi. Çok sayıda yabancı misyon temsilcisinin katıldığı törende, savaşta hayatını kaybedenler ile Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremlerde hayatını kaybedenler anıldı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, “Özgür ve bağımsız olmak için mücadele ediyoruz. Bu nedenle desteğiniz bizim için çok önemli ve bugün, bu törende Ukrayna’ya ve Ukrayna’ya verdiğiniz güçlü ve kuvvetli destek, Ukrayna’da cephede savaşan ve yabancı ülkelerde göçmen olan insanlar “Kişisel destek için hepinize şükranlarımı sunmak istiyorum.”

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşta 1 yılı geride bıraktı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla 24 Şubat 2022’de başlayan savaşın birinci yılında bugün Ankara’daki Meryem Ana Latin Katolik Kilisesi’nde savaşta hayatını kaybedenleri anmak için tören düzenlendi. Başepiskopos Charalambos Nichev başkanlığındaki törende Kahramanmaraş ve Hatay’da meydana gelen ve büyük yıkıma ve can kaybına neden olan depremlerde hayatını kaybedenler de anıldı.

Törenin ardından kısa bir konuşma yapan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna’daki savaş nedeniyle hayatını kaybedenlerin yanı sıra, 2011’de meydana gelen yıkıcı depremler sonrasında hayatını kaybedenleri de anmak için burada olduklarını belirtti. Hindi. Bodnar, “Bugün trajik bir gün. Bir yıl önce, geniş çaplı işgal başladı” dedi.

“Özgür ve bağımsız olmaya çalışıyoruz. Bu nedenle desteğiniz bizim için çok değerli ve bugün, bu ritüel sırasında Ukrayna’ya verdiğiniz güçlü ve kişisel destek için hepinize şükranlarımı sunmak istiyorum. Ukrayna’da cephede savaşan ve yabancı ülkelerde göçmen olan Ukrayna halkına. .

Bugün savaşın yıldönümünü anarken, aynı zamanda zaferimiz için dua ediyoruz. Desteğiniz, yardımlarınız ve karşılıklı dayanışmanız için teşekkür ederim.”

haberhanonu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu