Sağlık

Dikkat! Bu ağrı gençlerde hızla yaygınlaşıyor.

İSTANBUL (İGFA)-Vücudumuzun tüm yükünü taşıyan dizlerimiz günlük yaşamımız açısından kilit öneme sahiptir.

Özellikle pandemi döneminde evde geçirilen uzun saatler nedeniyle hareketsiz kalmak, iş ve eğitimin dijital ortama taşınmasıyla gün boyu dizlerini bilgisayar karşısında bükmek, birçok insanın dizleri endişe verici hale geldi. ağırlık.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cet Can robotik diz protezi tedavisi hakkında en çok merak edilen soruları yanıtlayarak önemli uyarı ve önerilerde bulundu.

Doç. Prof., robotik cerrahinin cerrahların ameliyat öncesinde detaylı planlar yapmasına ve ameliyat sırasında da bu plana göre hareket etmesine olanak sağladığını belirtti. Cet Can, robotik sistemler yardımıyla yapılan milimetrik hesaplamalar sayesinde uzman hekimin cerrahi müdahale öncesinde hangi bölgeden, kaç kemik kesisi yapılacağını, protezin nasıl konumlandırılacağını planlayabildiğini söyledi.

Doç. Robotik diz protezinin ömrünün birçok faktöre bağlı olarak değişebileceğini ancak genel olarak 15-20 yıl olduğunu belirten Prof. Dr. Cet Can, robotik teknikle protezin daha hassas yerleştirilmesi sayesinde ekleme daha iyi uyum sağlamasının ve uzun ömürlü olmasının beklendiğini belirtti. Doç. Her hastanın durumu farklı olduğundan protezin ömrünün kişiden kişiye değişebileceğini vurgulayan Prof. Cet Can, “Hastanın yaşam tarzı, kilosu, fiziksel aktivite düzeyi gibi değişkenlere bağlı olarak bu süre daha uzun veya daha kısa olabilir. Bu nedenle hastaların doktorlarının tavsiyelerine uymalarını ve düzenli kontrol randevularına gitmelerini öneriyoruz. Protezin ömrünü uzatın.”

Robotik diz protezi ameliyatı; Doç. Çoğunlukla hastanın yaygın ve geniş alanda kıkırdak problemi olduğu, hastanın günlük yaşamdaki hareketlerinin zorlaştığı, ilaç, enjeksiyon gibi tedavi yöntemlerinin fayda sağlamadığı durumlarda yapıldığını vurgulayan Prof. Can, robotik diz protezi ameliyatı sayesinde özellikle ileri yaş ve ağrıları, yürüme güçlükleri ciddi oranda artan hastalarda hastanın kendi işini yapabilmesine olanak tanıyarak çok etkili sonuçlar alabildiğini vurguladı.

Bu arada Doç. Cet Can, hastanın uzman hekim tarafından muayene edilmesinin ardından ilk 24 saat içerisinde operasyonun gerçekleştirildiğini belirterek, “Hastalarımız 1. ayın sonunda günlük aktivitelerine ve sosyal hayatlarına rahat bir şekilde dönebilmektedirler. Sağlıklı bir şekilde. Robotik diz protezi sonrası hastalarımızın erken dönemde düşmemesi gerekiyor. İlk aydan sonra herhangi bir kısıtlamamız yok. “Hastalarımız koşu, yüzme, bisiklete binme gibi bireysel sporlar yapabilirler” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu