Teknoloji

Starfield, Yılın Oyunu İçin En Güçlü Adaylardan 17+ Puan Aldı

Bethesda’nın yıllar sonra çıkacak ilk orijinal IP’si olacak Starfield için tüm oyun dünyası çok heyecanlı. Yılın oyunu için şimdiden en güçlü adaylardan biri olarak görülen Starfield, oyunlara yaş derecelendirmesi yapan kurum tarafından 17+ olarak değerlendirildi.

Starfield, Bethesda tarafından ilk duyurulduğundan beri oyun dünyasının tüm bakışlarını üzerine çekmeyi başardı.

Starfield, oyunları derecelendiren ESRB tarafından 17+ olarak derecelendirilmiştir.

Kısacası çıkmasına aylar kalan Starfield, 17 yaş altı oyuncular için pek uygun bir yapım olmayacak. Oyunların reytinglerinde birden fazla parametre bulunuyor. 18+ olarak derecelendirilen çok az oyun olduğunu belirtmekte fayda var çünkü oyunlar doğal olarak daha genç oyuncuları hedefleyerek çıkış yapıyor.

Peki Starfield’ın “Yetişkin 17+” derecesi ne anlama geliyor?

Nitekim bu derecelendirme yapılırken birkaç farklı kriter bulunuyor ki bu da oyunun 17 yaş ve üstü oyuncular için uygun olduğunu gösteriyor. Açıklamalara göre Starfield cinsellik içermeyecek ve bu derecelendirme yapıldığında çıplaklık içeren sahnelerin etkisi düşük olarak değerlendirildi. Bunun dışında oyunun kullandığı dil ve tema reytingi orta düzeyde etkilerken en güçlü etkinin şiddet ve uyuşturucu kullanımı olduğu söyleniyor.

Starfield ne zaman çıkış yapacak?

Bütün bir galaksiyi keşfedeceğimiz Starfield için ilk duyurularda oyunun 2022’de çıkacağı söylendi ancak oyun birkaç gecikme aldı. Starfield için güncel çıkış tarihimiz 6 Eylül 2023. Oyun çıkar çıkmaz Xbox Game Pass’e eklenecek ve PC ve Xbox Series X/S için çıkacak.

haber-sarikaya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu